Da's pech, vrijloopnaafje weg...

Ronald, 25 oktober 2003

Lijn (3257 bytes)

De tweede dag in Sclayn, ik was zojuist uit mijn vouwwagen gekropen en stond met een bakkie koffie en een sigaretje buiten even bij te komen. Plotseling zag ik iets roods op het rechter voorwiel van aquafobia dat ik nog niet eerder had gezien. 

Een nadere inspectie leerde mij dat ik de vorige dag tijdens een van de twee terreinritten die ik had gemaakt, de complete vrijloopnaaf was verloren. Deze is waarschijnlijk afgebroken in een van de iets te smalle geulen waar ik soms met grof geweld doorheen was gekomen.

Gelukkig was er in Nederland een reddende engel (Josh, nogmaals bedankt) welke een dagje langs zou komen. Josh heeft voor mij een flink stuk omgereden om eerst even een nieuwe set vrijloopnaven op te halen alvorens naar Sclayn te komen.

Ondertussen heb ik samen met Roger (een van de gastrijders) wat boodschappen gedaan. Hiervoor moest ik natuurlijk wel even een noodoplossing maken zodat niet alle wiellagervet uit de naaf geslingerd zou worden. 

Toen Josh eenmaal gearriveerd was, overigens samen met zijn kersverse vrouw, heb ik direct de nieuwe vrijloopnaven gemonteerd. Ook had ik inmiddels mijn achterwielen naar voren verplaatst omdat deze breder zijn. Nu liggen de nieuwe naven wat dieper in de velg waardoor beschadiging minder snel kan voorkomen.

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)