Nieuwe uitlaat voor Aquafobia

Ronald, 15 december 2003

Lijn (3257 bytes)

Enige tijd geleden heeft Co mij een uitlaat laten horen welke zo verschrikkelijk mooi klonk dat ik eigenlijk op dat zelfde moment heb besloten dat ik ook zon demper onder mn auto wilde hebben.

Na een tijdje twijfelen (de huidige uitlaat zit er nog maar net een jaar onder), heb ik toch maar de knoop door gehakt en heb ik besloten om de uitlaat zelf te gaan maken. Op een gegeven moment was de dag gekomen dat ik de uitlaat zou gaan maken, eerst de auto dus maar eens op de brug gezet en de oude uitlaat er onderuit gesloopt.

 

Daarna ben ik begonnen met het maken van een nieuwe bocht en een Y-splitsing om de twee voorste pijpen te laten samen komen in 1 pijp van 3 inch.

 

Vervolgens heb ik een pijp gebogen welke netjes om de tussenbak heen gaat en aansluit op de nieuwe demper. De nieuwe (roestvrijstalen demper) hangt onder de laadbak aan een van de tussenbalken van het chassis.

 

Co heeft het geheel afgelast voor me want dat kan ik helaas nog steeds niet zelf. Helaas was er geen tijd meer over om nieuwe pijpen naar achteren te maken. Dit verhaaltje krijgt dus nog een vervolg als ik de pijpen naar achteren ga maken, welke uiteindelijk aan beide kanten van de trekhaak moeten komen. 

Een ding is zeker, de uitlaat klinkt nu al erg mooi en lekker zwaar, al is hij helaas wat minder hard dan voorheen.

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)