Koplampen voor Doornroosje

Oscar, 6 januari 2004

Lijn (3257 bytes)

Al sinds ik mijn Dodge heb vind ik de lichtopbrengst tekort schieten , van mijn koplampen te verstaan want over die vier schijnwerpers op mijn rolbar heb ik niks te klagen. Maar zoals een ieder weet zijn die op de openbare weg niet toegestaan. Nu ik voor alweer een A.P.K keuring sta besloot ik de ietwat roestige orginele koplampen ( met die ouderwetse gloeilampen ) te gaan vervangen. Ooit had ik van iemand gehoort dat er Hella lampen zijn die je zo zonder aanpassing in je Dodge kunt plaatsen.

Nou die verhalen kennen we zo onderhand wel maar iets nieuws zonder aanpassingen zo op/aan een Dodge monteren ??? , dat moest ik nog maar eens zien. Autotechnieka blijkt zo'n Hella dealer te zijn waar bijna het hele assortiment in de schappen ligt ( kan je tenminste gelijk passen inplaats van bestellen ,terugsturen , opnieuw bestellen etc,etc ) al snel had ik een lamp die sterk op mijn Dodge lamp leek. Ik snel naar huis om de volgende dag als het droog en licht zou zijn te kijken of de lampen de juiste waren.

Het lukte mij precies 6 en een halve minuut daarna liep ik naar de schuur om bouwlamp en verlengsnoer te pakken om in de stromende regen en in het donker de oude lampen te verwijderen. En ja hoor de Hella lampen waren precies van hetzelfde model als de originele Dodge lampen!!!!! joepie ! (ook Hella overigens). Binnen een mum van tijd zaten de nieuwe erin precies pas!! 

Nu alleen nog de lampen overzetten en !, klaar ................of toch niet? Ik had er nog niet bij nagedacht dat de gloeibolletjes van welleer vervangen zijn door halogeen ! Ik nog blijer ! nog meer licht. Volgende ochtend gelijk halogeen erin , en ja hoor mijn Dodgie kijkt weer helder uit zijn ogen !

 

Voor een ieder die dit ook wel ziet zitten volgt nu het type nummer van de lamp zodat je hem zo kunt bestellen/kopen.; Hella H4 7'' halogeen typenummer - 1A6 002 395-071

Ben je echter iemand die graag wat "overpower" in zijn koplamp zet (een 100 watt halogeen bijvoorbeeld) dan moet je er wel rekening mee houden dat deze lamp daar niet geschikt voor is vanwege de warmteoverdracht naar de reflector toe. Dan moet je toch een ander type hebben. 100 watt is overigens verboden en drie keer zo duur dus niet echt aan te raden. 

Veel off-road plezier.

ChaOzzy.

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)