Ronald en de takketrol ;-)

Ronald, 13 maart 2004

Lijn (3257 bytes)

Zo heel af en toe hebben we toch wel eens een aanvaring met de 'wet'. Of liever gezegd met een 'wetsdienaar'. Het onderstaande verhaal is afkomstig uit een mailtje dat een gefrustreerde Ronald onlangs naar de rest van z'n teamgenoten stuurde...

Grrrrrr........

TakkeTrol!

Zoals ik laatst al vertelde kost het 95,= als je geen APK hebt. Die wetenschap heb ik doordat ik de voordat we naar de australiehaven gingen ben aangehouden voor een gordelcontrole en omdat ik die muts die me aanhield afgetroeft heb (Ja Rob, ik weet dat ze wel verplicht zijn) door haar te vertellen dat je geen gordels hoeft te hebben als je in een grijs kenteken van voor 1985 rijd. Noujah, om een lang verhaal kort te maken; dat vond ze niet leuk en ze ging dus steeds maar verder zoeken en uiteindelijk kwam ze erachter dat m'n auto niet gekeurd was. Haar droevige gezichtje fleurde helemaal op toen ze me vertelde dat ik dan een bon van 95,- euro kreeg.

Ik vertelde haar nog dat ik een nieuw kenteken had aangevraagd en dat ik pas een dag eerder m'n nieuwe papieren had gekregen en dat ie daarom niet gekeurd kon worden, maar dat maakte allemaal geen verschil. Dan had ik er maar niet mee moeten rijden zei ze. Noujah, ik had haar zielige leventje weer even opgevrolijkt dus dat vond ik dan wel 95 euro waard.. Tjah, ik ben nu eenmaal een goed mens he he.

Afgelopen donderdag echter was ik op weg naar huis toen ik plotseling achter een bocht een auto zag staan.. Naast die auto stonden 2 mensen in uniform waarvan er eentje aan de bestuurderskant van die stilstaande auto driftig stond te schrijven. Toen ze (ja ja, het was diezelfde teef) plotseling het gave geluid van mijn auto hoorde. Ze keek op, gebaarde naar de bestuurder van die andere auto dat hij even moest wachten en stapte zonder pardon midden op de weg. Je raad het al..ik mocht ook aan de kant. Nadat ze die andere bestuurder een bon had gegeven, kwam ze naar mijn auto toe lopen.

- Is hij nu al verzekerd? Vroeg ze. 
- Tjah, dat was ie al die tijd al geweest dus ik antwoordde: ja. Heb je nu ook al APK?
- Neen, ik heb morgen een afspraak bij de garage.
- Dat is nou jammer, dan krijg je weer een boete zei ze en wederom begon ze helemaal te glunderen.

Nou op dat moment had ik dus niet meer het idee dat ik er weer 95,- euro voor over had om haar een pleziertje te gunnen. Ik mompelde wat verwensingen en vertelde haar dat ze dan maar zo kinderachtig moest zijn om die bon uit te schrijven.

Na een beetje bekvechten over en weer...was ze dus inderdaad de boete gaan schrijven. Nogmaals mompelde ik wat verwensingen in haar richting en deze keer wat harder want ik begon mijn geduld te verliezen. Ik vertelde dat ze door moest schrijven omdat ik naar huis wilde om te eten en geen tijd had voor deze kinderachtige vertoning.. 

Begint dat gekke mens ineens te zeggen dat ze er niets van geloofd dat ik voor de volgende dag een APK afspraak zou hebben en ze wiilde weten bij welke garage ik die afspraak dan had.. Dus ik geef haar de naam van een plaatselijke garage (Sommigen van jullie kennen Ronald wel die op 1 feb. ook mee is geweest op verkenning naar de australiehaven en die is de eigenaar van die garage). Nou zegt ze; je hebt al wel een hoop aan je auto gedaan sinds de vorige keer want hij ziet er een stuk beter uit. Ik ben nu echt de weg helemaal kwijt, wist niet dat het toevoegen van een SunVisor zoveel invloed op het uiterlijk van je auto kon hebben, want meer had ik er namelijk niet aan gedaan :)

Anyway, ik mocht dus de volgende dag een keuringsrapport komen laten zien waaruit blijkt dat mijn auto inmiddels goed gekeurd is en anders kreeg ik de bon die ze zojuist had geschreven alsnog.

Goed, ik ging op weg naar huis en nog voordat ik de auto weer in de versnelling had gezet, had ik Ronald aan de telefoon.. Ronald, mijn auto moet morgen goed gekeurd worden, zo begon ik het gesprek. Hij was ietwat verbaasd en vroeg; hij moet dus gekeurd worden? Nee, hij moet morgen goedgekeurd worden en vervolgens vertelde ik hem het verhaal. Ik kon gelukkig inderdaad vrijdag ochtend langs komen voor de keuring en we hadden om 10.00 uur afgesproken. Voor de keuring heb ik nog even snel een nieuwe kentekenverlichting gemonteerd (die had ik er vorig jaar mei in Sclayn afgereden) en een nieuwe claxon want die had de laatste terrein rit niet overleefd.

Tijdens de keuring bleek dat de claxon het alleen doet als het stuur in een bepaalde stand staat maar dat was niet zo'n probleem, hij deed het immers :) Ook heeft de draglink misschien toch wel iets teveel speling maar jah, hij moest nou eenmaal goedgekeurd worden... De handrem deed echter helemaal niets meer, dat was wel een lastig puntje..tijdens de keuring heb ik dus nog even snel de handremkabel iets strakker gezet en daarna beide achterremmen iets opgesteld zodat ze aardig gelijk opgaan. Ok, remmen zijn dus ook goed. Dan nog even het CO testen...toegestane waarde: 4,5 afgelezen waarde: 11,2......oeps... Hmmz, hoe oud is hij ook alweer vroeg Ronald mij; van 76 antwoordde ik. Ah, da's mooi, op mijn apk kaartje staat 'van 73 tot 78: geen eis' CO is dus ook goed. Nou de rest zal ook wel werken..we gaan hem afmelden!

Dat was toch wel even een spannend moment moet ik eerlijk bekennen want ik wilde wel perse dat mijn auto goedgekeurd zou worden, maar wilde natuurlijk niet dat Ronald er met een eventuele steekproef problemen mee zou krijgen... Gelukkig kwam hij er zonder steekproef doorheen en om 11.15 uur verliet ik de garage met weer een vol jaar APK! 

Snel even langs het politiebureau alwaar ik helaas de trol niet aantrof en het bewijs dus maar heb achter gelaten bij de receptie.

Eind goed, al goed..

Sorry voor het lange verhaal maar ik wilde mijn frustratie even kwijt :)

Gr, Ronald

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)