Dodge convertible? Coming close!

Wouter, mei 2004

Lijn (3257 bytes)

Zo’n Dodge W200 is toch maar een benauwde bak. Als het boven de 25 graden komt en je bent lekker aan het rijden is het wel knap warm in de cabine. Daar valt wat aan te doen door bij je benen de ventilatieopeningen weerzijden te openen, maar dat vindt ik niet genoeg. 

Dus heb ik, al weer jaren geleden een open dakje geïnstalleerd. Hollandia, een glazen klapdakje met de bijzonder eigenschap dat je deze in zijn geheel kan uitnemen. Dat doe ik dan meestal, en berg het glazen gedeelte achter mijn bank op. Een beetje puzzelen, maar iedere keer krijg ik die er weer tussenuit zonder dat die in duizend stukken gebroken is. Nu heb ik ook mijn rugleuning los tegen de achterwand (iets gespatieerd met twee stukjes 2”3”hout) staan. Voor de APK schroef ik even de bouten er weer in zodat de rugleuning weer vast staat, daarna gaan ze er direct weer uit). Maar dat is nog niet genoeg. Ik stik nog de moord in die W200 cabine. Dus zit ik al jaren te broeden op een klapbare achter ruit. De standaard oplossing, voor veel geld een schuifruitje kopen bij een toeleverancier, vind ik absoluut onvoldoende. Daarmee kan slechts de helft van de beschikbare ruimte geopend worden en dat kost nog eens een berg geld ook. No Way. Daar ga ik niet voor. Noem het maar Wouter-zuinigheid, maakt me niet uit. Ik wil dat gewoon niet. Dus was ik aan het nadenken over een klapbare achterruit. Helemaal open, dat moest toch kunnen?

Een gesprekje met Sander, van ‘Sanders Glas’ in Scheveningen, bracht na enkele jaren toch de uitkomst. Dat ging ongeveer zo: “Hey Sander, jij zit toch in het glas? Dan weet je er ook veel van…”. Sander , toen nog niets vermoedend: “Jazeker, wat wil je weten?”. “Kan er ook gaatjes geboord worden in de achterruit die er nu inzit?”.Zijn antwoord was helder en beslist: “Nee, dat springt in duizend stukjes uit elkaar als je dat probeert”.  Maar Sander was van ‘SandersGlas’ en een echte vakman dus wist nog wel een aanvullend antwoord. “Wat je daarvoor moet gebruiken is LEXAANGlas. Daar kan je gewoon in boren en dat LEXAAN blijft, in tegenstelling tot Plexiglas altijd goed, krast niet en wordt niet bros.” “is ook nog eens kogelvrij, daar kan je op slaan met een hamer, breekt nooit”. Sander keek me vervolgens heel schalks aan en lachte: “Jammer dat het zo duur is”… Zucht, Daar gaat Woutje weer tegen het plafond. ‘Dus onbereikbaar, denk ik’…Geslepen goser die van een grapje houdt: De ene kant weet Sander goed te bespelen: maar ook de andere kant. Hij had me heel erg geïnteresseerd met het eerst verhaal en goed op de kast met die laatste opmerking.

Affijn, Die Sander is een dus hele goeie goser, want hij kwam in zijn handel nog een afval stukje Lexaan tegen dat aan de maten voldeed die nodig waren voor de achterruit. Hatsikidee! Vlak voor het hemelvaart weekeinde van 2004 was het zo ver. Sander had beloofd om een avondje langs te komen met zijn Ford F150 longbody ofzo. Een indrukwekkende auto, zie ook bovenstaande foto.

Hij had al de oplossing om dat ruitje ook klapbaar te maken. RVS scharniertjes die hij over had van een of ander project. Dus aan de slag. Eerst het ruitje er uithalen. Dan de maten opnemen en het lexaan uitzagen. Gewoon met een decoupeer zaag. Vervolgens iets bijslijpen met een bandschuurmachine en PAS!. Dan de scharnieren met een hoeklijntje gemonteerd aan de bovenkant van het ruitje. 

Tegen de carrosserie aan zodat het lexaan ruitje paste in de uitsparing van de oorspronkelijke achterruit. Daar tochtstrip ingeplakt waar de lexaan-ruit tegenaan drukt. 

Een avondje knutselen en klaar waren we: GEWELDIG. Het klapt omhoog en kan aan de rolbar opgehangen worden .

De vergrendeling van het achterruitje is gemaakt van een draadeindje dat over de binnen rand steekt en met afgeslepen carrosserieringen die draaibaar zijn kon ik zo deze klemmen tegen de ingeplakte rubbers. Vast en dicht.  Open is het mooist. De gehele achterruit is omhoog geklapt en geeft maximale lucht en “open lucht” gevoel. Helemaal super. 

Dit is uniek. Dit is de enige Dodge W200 met een volledig openklapbaar achter ruitje. En dat is kickhuh… Sander, Bedankt!

Kom daar maar om. Hoe heter, hoe beter. Prima voor het rijden op de weg en in het terrein. Ik ben er dol gelukkig mee! Als je contact wilt opnemen met Sander, kan dat door ons een mailtje te sturen...

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)