Bumper met custom trekhaak

Wouter, mei 2004

Lijn (3257 bytes)

"Bumpertje"

Een goed jaar geleden belde Joop me, omstreeks 17:00 uur, op. Hij was al naar huis aan het fietsen en ik zat nog op mijn werk. “Heb jij nog emplooi voor een stalen H-balk”. Ik moest me eerst even voorstellen wat dat nou was. Joop ging verder: “Ik fiets net naar huis toe, ligt er hier op de stoep een dikke balk, net uit een huis gesloopt. Met een briefje er op: gratis mee te nemen!”. Ik ben acuut gestopt met werken, naar huis gereden en de Dodge opgehaald. Joop heeft heel geduldig op me gewacht, zittend op die balk.  Die was van ons.  Wat we er mee zouden kunnen was nog niet bedacht, maar binnen in binnen.

Toen ik in het Sclayn weekeinde van afgelopen najaar mijn achterbumper verschrikkelijk in de wokkel had gereden kreeg ik het idee, om een nieuwe zelfbouw achterbumper te maken, van die H-balk Het zit zo, ik had net met pijn en moeite mijn bumper weer een beetje in fatsoen gedrukt door deze eerst tegen een boom aan de drukken, gedoceerd, natuurlijk en vervolgens ook nog wat te trekken met een sleeplint om diezelfde boom . Die boom had daar niets van en leeft overigens dus nog lang en gelukkig, zonder dat ik die heb beschadig. Ja, de groene code, daar doen wij echt wel aan. Bumpertje weer recht. Daarna duwde ik, voor de lol, Ton even een beetje op, die was wat aan het treuzelen en stond in de weg. Nog geen kwartier later vond Ton dat ik in de weg stond en duwde weer even tegen mij aan. Weer in de wokkel, die bumper.  Als zo’n standaard bumper eenmaal een kreukel heeft, dan is de sterkte er wel uit en heeft die zijn kracht verloren. Wat een rot ding….Dus Project Bumper was geboren.

Joop is bezig geweest met een ontwerpje van de bumper. Bij het sleutelweekeinde bij Roger was het moment dat ‘we’ er een aanvang mee maakten. Lees voor ‘we’ maar gemakshalve ‘Joop’, want het is zijn geestes kind en produkt. Hij heeft het geheel gemaakt. 

Hij dus druk bezig met de bumper. Maten genomen. Met de plasma snijder, aanwezig bij Roger de zaak goed afgesneden, ronde hoeken gemaakt, gaten voor de PintleHook 

uitgesneden, gaten geboord, verstevigingen, voor de PintleHook gemaakt en het geheel in elkaar gelast. Ben je gerust wel een een dagje mee bezig. 

Roger was zo goed om de bumper bij een bevriende relatie te laten stralen en te laten voorzien van een gemoffelde coating. Die zit er daarmee ook strak op en komt er niet gemakkelijk af. Geweldige coating. Alles wat wij nog hoefden te doen is een kleurtje te geven dat wat meer op de kleuren van de Dodge leken, wat groen, donker groen en bruin. 

Ook is Joop druk geweest met de verlaagde trekhaak die er op gemakkelijke wijze onder gemonteerd kan worden. Ben ik ook van die lastig te demonteren grote Heavy Duty trekhaak af, die als een Giga ploeg het terrein rijden verhinderde. Het resultaat is uiteindelijk met vereende krachten gemonteerd en het ziet er perfect uit. Zo perfect, dat het gewoon af is. Nu deze mooie stevige nieuwe bumper gemonteerd is, ziet die er uit alsof die er altijd al onder hoorde. Een plaatje.

Het gewicht is wat aan de hoge kant: 90 kilo. Maar daar heb ik dan ook wel iets stevigs voor. Let vooral op de details. De kentekenplaat is nu verzonken gemonteerd en kan daarmee niet verbuigen. De kenteken verlichting heeft daarmee ook opeens een lang leven gekregen. In de Bumper heb ik ook nog twee originele Dodge Ambulance achterlichten gemonteerd. Daarvan dacht ik dat deze ook diep genoeg zaten om nooit beschadigd te worden. Helaas is dat niet bewaarheid geworden. Met het meest recente terreinrij weekeinde heb ik een van de plastic glaasjes tegen een aarden wal aan gedrukt met als gevolg dat deze in diggelen ligt. (heeft er iemand nog zo’n glaasje voor mij???). De Bumper gaf overigens bij die onzachte aanraking van de aarden wal geen krimp en zit er nog steeds zo strak onder als dat die gemonteerd is. Heel wat beter als dat oude, originele ding…

Als bonus: Wat dacht je van de aangebrachte gaten, weerzijde aan de kanten. Daar kan makkelijk een grote harp in, om een sleeplint aan te bevestigen. Voor zijdelingse zekering in het terrein, bij wegglijden of andersoortige bewegingen.

N.B. Nu ik deze makkelijk afneembare trekhaak heb, is mijn heavy duty trekhaak in de aanbieding. Als je interesse heb, mail me maar.

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)