Operatie 'Friesland'

Oscar, juli 2004

Lijn (3257 bytes)

Wie herinnert zich nog de avonturen van Wouter, Jef en Oscar op het strand van IJmuiden?

Even ter opfrissing;het leverde een paar mooie plaatjes en een hoop lol. Tijdens deze uitspatting moesten helaas een fototoestel van Oscar en de Dynamo van Wouter het leven laten maar leuk was het wel.

Maar het plaatwerk van mijn Dodge werd er in de loop van de tijd ook niet beter op en het ging steeds sneller achteruit(Zeewater???) Niet alleen op de bekende plekken maar ook de cabine begon regenwater door te laten en elke keer na een regenbui liep het hemelwater langs mijn bedrading en pedalen de mat op.

Ik was al eens eerder op zoek geweest naar de plek die al deze ellende veroorzaakte. Uiteindelijk kwam ik terecht op een plek die ik het best kan omschrijven als onder de grill waar de ruitenwissers bevestigd zitten en dan ook nog eens in de linker en rechter uiterste hoek. Maar je komt er natuurlijk niet bij als je dat grilletje weghaalt,dat zou immers veel te makkelijk zijn. Dus ook het linker en rechtervoorscherm moesten verwijderd worden. En als je die wilt weg hebben moet ook de grill en bumper verwijderd.En dan ... ben je er nog niet want dan kijk je tegen twee regenwaterafvoerbakken aan :-(

 

Op de foto zie je hem al in de grondverf zitten, had ik eigenlijk eerder moeten fotograferen dus de roest moet je er maar bij denken. Om verder te gaan moest dus een groot gedeelte van deze bak weggeslepen worden om bij het gat te kunnen komen.

Hier zie je hoe het gat vakkundig gedicht is , een plaat is op maat gemaakt,roest verwijderd,oud plaatwerk schoongemaakt, netjes dichtgelast,zinkverf erop,bitumen eroverheen en afgewerkt met bootkit. Hoe doet Ozzy dat toch? Niet dus ,Roger heeft Brigitte even in de kast gestopt om zo al zijn vrije tijd in mijn Dodge te steken en om het nog vlotter te laten gaan is Martin ook nog een weekend mee geweest om het klusje te klaren.

Een weekend is ook de tijd die ik dacht nodig te hebben om deze twee gaten te dichten, maar tijdens het demonteren kwamen wij gaten en plekken tegen waarvan RogeR steeds zei; OOooohh dat stelt niks voor dat heb ik zo gemaakt of; moet je dat ook niet doen Ozzy?,ik kijk er straks wel effe naar. Uiteindelijk heeft de Dodge( tot grote vreugde van Hans, pa van Roger) twee weken in de loods gestaan.

Zo veel als ik kon reed ik heen en weer naar Friesland om zoveel mogelijk gedaan te krijgen en uiteindelijk zo snel mogelijk die Dodge uit de loods te krijgen , de afspraak was immers een weekendje!. Afijn ik dwaal af, toen dus alle schermen verwijderd waren en de voorkant
van de Dodge als aanblik het voorscherm had zeiden RogeR en Martin;He? Het lijkt wel of hij scheef staat?. Bij nader inspectie bleek dat het voorscherm voor eenderde helemaal weggerot was en de draagbalk daarvan was al helemaal om te janken. Nieuwe plaatsen dus! Maar die zijn er niet! RogeR heeft al zijn vakmanschap erop losgelaten om er weer een nieuw scherm van te maken.

Eerst kon ik alle rotte delen wegslijpen ,daarna schoonslijpen en met de staalborstel de ergste roest verwijderen Alle roestplekken die er nu nog waren werden ingesmeerd met roestomvormer. Een of ander biologisch goedje dat roest stopt en aangetast plaatwerk weer
hard maakt, dit spul is daarna ook direct weer een mooie ondergrond om overheen te spuiten.

Vervolgens het nieuwe plaatwerk op maat snijden en buigen, en dat is natuurlijk een groot feest met al die mooie spullen om ons heen die ik allemaal mocht gebruiken! 

En daarna kon Roger met het lassen beginnen

Daarna het hele zooitje schuren ontvetten en in de grondverf (kan ik fijn de zee weer in) 

En als laatste kwam pa ( had mijn vader om 1 uur s nachts opgebeld of hij effe langs kon komen om het een en ander af te lakken,tsja was in al mijn enthousiasme totaal de tijd vergeten). En alles weer mooi zwart te maken. Verder in het verhaal kom je hem nog wel tegen.

Zoals ik al aangaf waren mijn linker en rechtervoorscherm ook niet meer wat het moest zijn en ook daar werd heftig in gesneden en geslepen. Kijk maar even naar de volgende fotos

 

Ook hier weer veel snijden, passen ,buigen en lassen. Daarna plamuren,schuren nogmaals plamuren schuren ontvetten en in de grondverf. Toen kwam het werk voor de volgende specialist; Jan de schilderman. Gewapend met roller, kwast en een pot landbouwvoertuigzwart ging hij aan de slag.

 

Het resultaat is zoals altijd weer verbluffend, fantastisch zon vader die nooit te beroerd is om mij te helpen. De volgende ochtend zijn we begonnen met het in elkaar zetten van de Dodge, er moest het een en ander met behulp van een hydraulische pers in elkaar gezet worden (ik zei toch dat ze daar alles hebben!!) omdat een gedeelte van het voorscherm zo rot was dat we het niet konden namaken en hebben we dus enkele maten moeten gokken.

Resultaat ;hij zit nu weer strak in elkaar en wee je gebeente als je nu een frontale botsing met mij krijgt dan rij je gewoon tegen een muur van staal aan! Jullie zijn gewaarschuwd!!!!.

Ik ben natuurlijk reuze blij met wat er hier allemaal gebeurd is en alle hulp die ik daarbij gekregen heb en alle koffie en broodjes ei en weet ik veel wat nog meer, maar ik ben ook erg blij met mijn nieuwe gasinstallatie! Die heb ik namelijk twee maanden geleden bij HPO te Oostelbeers laten inbouwen.

Ik heb de afgelopen 6 jaar benzine gereden ,maar het lijkt er niet naar uit te zien dat de benzine prijzen ooit nog gaan dalen en ik moet zeggen het rijd een stuk lekkerder , te weten dat het nu allemaal wat goedkoper kan. Maarja nu ligt er zon 170 gastank in mijn bak en ik ga binnenkort verbouwen. Hoe moet ik dan zonder mijn tank te beschadigen al dat bouwpuin afvoeren? Das simpel Ozzy is namelijk een beetje geil van alles wat glimt! En traanplaat glimt! Dus ozzy traanplaat gekocht en een paar meter hoeklijn,twee handgrepen en
bij een bootwerf twee rvs scharnieren(glimmen ook). Eerst het na veel meten(meten is weten) de hoeklijnen in de bak gemonteerd
en gelijk de uitsparingen eruit geslepen waar straks de scharnieren komen.

Daarna met de plasmasnijder(ze hebben ECHT alles) de traanplaten op maat gesneden en afgebraamd met een slijptol. De twee platen met een hoeklijn aan elkaar bevestigd en het hele zooitje in de bak geplaatst. Ik wilde perse zoveel mogelijk ruimte in de bak overhouden dus er is in de kist geen extra ruimte om iets in te stoppen, sterker nog hij kan niet eens open ! Maar om de APK keurmeester in de toekomst mijn gastank te kunnen laten inspecteren heb ik die scharnieren gemonteerd en twee handvaten . Als hij nu de gastank wil zien klapt zo het hele zaakje omhoog en voila daar is de tank.

Kortom Ik ben weer zo blij als een kind! 

Bedankt Roger,Brigitte,Hans, Martin en Jan voor al jullie hulp en kennis.

Auteur: Oscar 

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)