Mickey Thompson banden

Sander, 7 februari 2005

Lijn (3257 bytes)

Aangezien ik de Ford al aardig hoog op z'n pootjes had gezet, werd het toch tijd om een paar serieuze banden aan te schaffen. Ik reed al een tijdje op 35 inch all terrain Bf Goodrich in de rondte, op zich niks mis mee maar ik heb deze banden nooit echt mooi gevonden onder mijn auto. Mijn voorkeur ging uit naar een wat grotere en bredere band die zich op de weg ook lekker gedraagt, want ik rij met de auto toch meer op weg dan in het terrein.

 

Tijdens mijn zoektocht langs diverse bandenzaken kwam ik tot de conclusie dat er voor een 16.5 inch velg niet echt veel te koop is. Via Seppe (een trouwe bezoeker van onze site en met een hele mooie k30, zie andere autos chevrolet) kwam ik in contact met Dirks 4x4 shop in Belgie. Deze adviseerde mij om Mickey Thompson Baja belted 36-14.5-16.5 banden te laten monteren. Deze zijn perfect voor op de weg en kunnen ook leuk uit de voeten in het terrein. Toen ik vroeg wat de kosten waren van deze banden, moest ik toch even gaan zitten. Tjonge jonge, waren die banden van goud of zo?

 

Dus ik heel nederland afgebeld voor deze banden om te kijken of ik ze ergens anders voor minder kon krijgen, niet dus. Bijna niemand kon ze leveren en als dat wel het geval was, was ik nog een stuk duurder uit. Dus toch de banden maar in Belgie besteld. Zover is het tenslotte ook weer niet. Na 3 weken kreeg ik netjes een mailje binnen dat de banden binnen waren en of ik een afspraak wilde maken om deze te laten monteren.
Dat wilde ik wel. Dus zaterdag's naar Rijkevoorsel gereden voor mijn afspraak om half 4. Ben daar bijzonder vriendelijk geholpen en goh wat had die kerel een banden en velgen op voorraad. Niets is daar te gek. Er stond zelfs een setje 44 inch banden voor een klant klaar. Echt een aanrader voor als je een paar banden of velgen nodig hebt voor je 4x4. Na een uurtje was de klus geklaard. Banden uitgelijnd en gemonteerd. Het resultaat mag er wezen vind ik zelf. Ik moest alleen de voorbumper verwijderen anders kon ik de hoek niet om met die brede sloffen. Deze wordt er zo spoedig weer opgezet met wat blokken ertussen.
Ik moet zeggen dat de banden perfect rijden op de grote weg, ondanks het gezegde hoe groter en breder, hoe rotter ze rijden. Zelf vind ik het 100% meevallen. Deze banden zijn zeker niet goedkoop en volgens mij best wel uniek. Het geeft de Ford weer een stoerder uiterlijk. Nu nog een paar spatbordverbreders erop monteren om de banden binnen te houden en dan kan ie er weer effe tegen.

Sander

  

 

 

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)