Hoe het is begonnen...

lijn1.gif (3257 bytes)

Een tweetal weken geleden zijn we benaderd door Jocelyn Brooks van de Discovery Channel. Zij werkt o.a. voor het programma Scrapheap Challenge (zaterdags 20.00 op Discovery Europe). Jocelyn heeft onze website en dus ons team gevonden op het internet en was diep onder de indruk. Zij heeft als taak een 30-tal teams samen te stellen over de gehele wereld om deel te nemen aan een nieuwe tv-show. Klinkt interessant? Het wordt nog veel leuker; lees maar :

UMC: Ultimate Machine Combat is een competitie waarin een team naar eigen inzicht een voertuig ontwerpt, bouwt en uiteindelijk meedoet aan een race. In totaal doen er straks 30 teams van over de gehele wereld mee aan deze - uiterst geheime en geheimzinnige - competitie. De teams krijgen elk €3000 en men moet in precies één maand hun 'gevechtsvoertuig' ontwikkelen en bouwen. Hierna wordt het voertuig, incl. het team bestaande uit drie personen overgebracht naar een geheime arena in Engeland. Het voertuig mag van de grond af aan worden opgebouwd, of we mogen een bestaande modificeren. Het voertuig moet meerdere aanrijdingen (bijv. koprols) kunnen overleven en moet in staat zijn om uiteenlopende terreinomstandigheden te trotseren (modder, water, steile hellingen en rotspartijen). Ook het slepen van zware objecten is een vereiste evenals het kunnen doorwaden met flinke snelheid van kniediep water. Via diverse websites hebben we wat tips gekregen van spel-activiteiten die o.a. een soort 'sumo-worstelen' voor auto's zal omvatten! In principe mag iedereen mee helpen bouwen aan het voertuig, maar uiteindelijk gaat er een team bestaande uit slechts 3 personen ermee racen. Uiteraard is het van belang dat één of meerdere van de drie personen voldoende technische kennis heeft om het voertuig 'in-the-field' te kunnen repareren, en moet er minimaal één iemand kunnen racen.

Na veel discussies in ons team hebben we toch besloten om ons aan te gaan melden. Op dit moment hebben we nog even contact met Jocelyn met wat brandende vragen, en zodra die allemaal zijn beantwoord, gaan we ons inschrijven. Uiteraard wil dat nog niet zeggen dat we dan ook automatisch meedoen, maar uit de meerdere mails die we ondertussen van Jocelyn hebben ontvangen, blijkt dat ze echt op onze inschrijving zit te wachten. Zoals we al eerder aangaven is ze bijzonder onder de indruk van ons kleine Nederlandse team ;-)

Uiteraard houden we jullie via deze website op de hoogte van de ontwikkelingen. Aangezien onze technische kennis voornamelijk is gebaseerd op de Dodge W200, en dit toch een visite-kaartje voor ons is, willen we proberen om een cross-Dodge om te bouwen tot een mean-fighting-machine. Daar ligt gelijk het probleem; hoe komen we aan een (cross) Dodge? Mochten jullie een ideetje hebben of, nog beter, ons willen sponsoren, materiaal willen/kunnen leveren of zelfs assisteren, dan zouden we dat natuurlijk bijzonder op prijs stellen. In ruil voor een leuk stukje reclame op de Discovery-Channel en op onze site mischien? Aarzel dan niet, en mail gelijk naar de webmaster !

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)