De keuze van het voertuig

lijn1.gif (3257 bytes)

Zoals we al eerder zeiden, willen we ervoor zorgen dat het voertuig voldoet aan de uitstraling van ons ChaosBoyz 4x4 team. Kijken we een beetje naar wat het gemiddelde teamlid in zijn bezit heeft is het toch wel een Amerikaanse (ex-leger) pickup. Vooral de Dodge W200 is goed vertegenwoordigd, en veel leden dragen heel wat technische bagage over deze stoere 4x4. Dat is dan ook gelijk de reden dat snel werd besloten om als basis te kiezen voor een (afgedankte of gestripte) Dodge W200. We begonnen onze speurtocht op het internet waarbij we natuurlijk rekening moesten houden met het maximale budget van €3000. Wouter plaatste een advertentie op Marktplaats in de goede hoop dat iemand dit las en er op zou reageren. En dat ging vele malen sneller dan we hadden durven hopen! Martijn van Wieringen zag de advertentie staan en wist dat een vriend van hem een oude W200 zonder kenteken had staan en er mischien wel vanaf wilde. Navraag leerde dat de eigenaar, Ronald, de Dodge had gekocht om daar als hobby een 440ci motorblok in te bouwen. In de praktijk bleek hier echter niets van te komen, en het motorblok vond zijn onderkomen in een musclecar. De W200 bleef alleen achter op het veld. Wouter sprong hier gelijk bovenop en besloot een kijkje te gaan nemen bij Ronald. Daarnaast maakte hij gelijk wat fotootjes :

umcdodge01.jpg (24499 bytes) umcdodge02.jpg (21607 bytes)

Zal dit de ChaosMonsterTruck gaan worden waarmee de ChaosBoyz 4x4 gaat deelnemen aan de Ultimate Machine Combat? In elk geval veel roest en een superstandaard uitvoering van een ex-leger Dodge.

Motorisch en technisch lijkt alles echter in een prima staat. Motor wilde gelijk starten en langzaam maar zeker bouwde de automaat voldoende oliedruk op om te kunnen rijden. Zo te zien is er niet gesleuteld aan het blok en de elektra, dus biedt het een schone lei...

umcdodge03.jpg (20967 bytes) umcdodge04.jpg (18763 bytes)

Beetje vochtig, maar zoals we weten lekt nagenoeg elke Dodge wel wat olie. Daar maken we zeker in dit geval niet zo'n probleem van natuurlijk! Verder is ook hier alles nog helemaal in originele staat.

Eigenlijk toch doodzonde om zo'n originele truck te gaan strippen en om te bouwen naar een lelijk eendje? Vergeet echter niet dat dit wel DE ultieme Dodge zou kunnen worden van de UMC-challenge!

hotrod.jpg (19206 bytes) ford.jpg (17742 bytes)

Een blik in de garage/loods van de eigenaar leert ons dat hij meer hobbies heeft dan wij ons kunnen voorstellen. Dit is er dus duidelijk eentje van; racen in stockcars.

En nog een zielig gezicht. Dit is een hele oude Ford pickup die in z'n uppie staat weg te rotten. Ondanks dat Ford niet ons favoriete merk is, hebben we er toch wel een beetje medelijden mee... ;-)

Nadat Wouterde situatie compleet heeft uitgelegd en blijkt dat de eigenaar er wel afstand van wil doen, hebben we snel besloten de Dodge maar te kopen. Als achteraf blijkt dat we toch niet worden uitgekozen om mee te doen aan de Ultimate Machine Combat, dan heeft Wouter er in elk geval een goed doel voor gevonden. Samen met Joop zullen zij er dan veel tijd (en vermoedelijk geld) in gaan stoppen om uiteindelijk Joop als enthousiaste Dodge-rijder te kunnen verwelkomen!

Wouter en Sebas zijn in hun gedachten in elk geval al druk aan het bedenken welke modificaties er allemaal nodig zullen zijn om de Dodge klaar te maken voor z'n zware taak tijdens de UMC. Driftige en vooral enthousiaste discussies vliegen over en weer via mail en Wouter presteert het zelfs om al een vluchtige schets te maken van zijn idee van een ChaosMonsterTruck en Sebas en Arne houden er slapeloze nachten aan over omdat ze aan niets anders kunnen denken!

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)