De inschrijving bij UMC

lijn1.gif (3257 bytes)

De deadline voor het inschrijven voor de Ultimate Machine Combat eindigde op 15 februari 2002. Dat betekende voor ons nog weinig tijd om al onze zaakjes rond te krijgen. En er werd heel wat gevraagd van de organisatie; vele A4-tjes vol met vragen over technische kennis, hobbies, waarom je mee wil doen tot en met de kleding- en schoenmaten van de deelnemers!

Donderdag 14 februari besloten we samen te komen om de inschrijving af te ronden. Zoals je eigenlijk wel had kunnen verwachten liep dit uit op een geweldig chaotisch geheel. Want als je ineens over jezelf moet gaan vertellen in een inschrijf-formulier, met in je achterhoofd dat sommige van deze gegevens mischien wel eens op internationale televisie uitgezonden konden worden, dan moet je toch ineens goed nadenken over wat je nou eigenlijk kwijt wil. Uiteindelijk hebben we er een mix van eerlijkheid en humor van gemaakt. Uit de formulieren moest in elk geval al duidelijk worden wie welke rol ging vertolken in het drie-koppige team. Zo antwoorde Arne bijvoorbeeld op de vraag wat je technische kennis op het gebied van benzine- en dieselmotoren was: '... the engine... is that the dirty thing under the hood?...'. Getuigt in elk geval dat hij geen schroom heeft om te vertellen dat hij er op dat vlak niet zo heel veel van weet ;-) Wouter en vooral Sebas daarentegen konden een duidelijke omschrijving geven over hun kunnen. Er leek geen einde te komen aan de vragenlijst, en elke deelnemer moest tot in detail vertellen wat hun ervaringen waren met lassen, ontsteking, aandrijving, elektronica etc. etc.

Een tweede eis bij de inschrijving was het maken van een korte video waarin elke deelnemer enige tijd aan het woord kwam en vertelde over zijn hobbies, kennis en wat hun er toe heeft gebracht om mee te willen doen met de UMC. Uiteraard moest je ook vertellen wat je band met de andere personen was en er moest ook een beeld worden gegeven van de plaats of garage waar je uiteindelijk je voertuig zou willen gaan bouwen. Dat is dus gelijk de reden waarom deze meeting bij Wouter in Haarlem werd gehouden. Hij is op dit moment nog het enige ChaosBoyz teamlid die over een garage bezit. Okee, het is een beetje passen en meten, maar een Dodge past er in elk geval in. Het maken van de introductievideo leverde een geweldig en ongeorganiseerd tafereel op die avond. Alles moest natuurlijk in het engels en aangezien geen van ons daar een superster in is, leidde sommige versprekingen tot een geweldige hilariteit onderling. Mike filmde het geheel terwijl Arne, Wouter en Sebas naast elkaar zaten in het midden van de garage waarbij ze enigzins uitbeelden wat hun funktie in het team was. Wouter had in zijn ene hand een spuitbus kruipolie en in zijn andere hand hield hij een looplamp boven zijn hoofd om aan te geven dat hij vol met 'briljante ideeen' zat. Geheel volgens onze stijl en traditie ging die lamp echter continu aan-en-uit door een storing en dat werkt nu eenmaal op je lachspieren. Naast Wouter zat Arne op een zelfgemaakte skelter met een stuur in zijn handen. Een eenvoudige manier om aan te geven dat zijn primaire doel in het team bestaat uit het besturen van de ChaosDodge. Tot slot zat Sebas naast Arne met in zijn hand een uit de kluiten gegroeide baco en op z'n hoofd sierde een lashelm. Om het geheel te completeren stond het op de achtergrond vol met rommel, motorfietsen en gereedschap. Totale chaos! Tijdens de opnames bleken ze allemaal wel een eigenaardigheidje te bezitten. Wouter kon bijvoorbeeld maar niet vertellen of hij 42 of 43 was en of hij nu wel of niet IN de garage woonde. Arne kreeg het moeilijk doordat wij allemaal ons best deden om hem van uit zijn concentratie te halen tijdens zijn verhaaltje, en hij kon regelmatig zijn lachen niet meer inhouden als hij vertelde over zijn funktie als hondentrainer. Dat is dan weer te danken aan Sebas die hem tijdens zijn verhaal onderbrak met de mededeling dat Arne het op 'Doggiestyle' deed. Zelf had Sebas de grootste moeite om zijn lievelingshobby 'sex' niet continu te noemen en presenteerde hij zich regelmatig als Manic Mechanic of Yogi Bear (hij doet aan Yoga...) ;-)

Tot slot moesten we bij de video ook nog een stukje maken waarin duidelijk werd dat de drie teamleden goed konden samenwerken. Wat we hiervoor als materiaal hebben gebruikt houden we nu nog eventjes geheim, maar het staat vast dat de buren van Wouter niet zo blij met ons waren die nacht!

Arne heeft in de dagen erna zijn uiterste best gedaan om de bruikbare delen uit de 45 minuten video te halen en die via de computer op een videoband te zetten. En het moet worden gezegd; hij is daar ontzettend goed in geslaagd. Zodra hij nu weer terug is van snowboard-vakantie, gaan we ervoor zorgen dat de uiteindelijke vijf minuten video op de site komt te staan. Op woensdag 20 februari hebben we het geheel gebundeld en per priority-mail verstuurd naar de Discovery Channel. Volgens Jocelyn krijgen we halverwege tot eind maart de definitieve beslissing te horen over welk team er wel en niet mee kan gaan doen aan de Ultimate Machine Combat!

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)