De ingestuurde video's

lijn1.gif (3257 bytes)

Eerder in het UMC-dagboek heb je kunnen lezen dat we, naast een complex inschrijfformulier, ook een videoband moesten maken. De opdracht was relatief eenvoudig; het complete team moest tegelijkertijd zichtbaar zijn, en elk teamlid moest een stukje over zichzelf vertellen (persoonlijk verhaaltje, waarom je mee wilt doen, wat je rol in het team is en welke kennis je bezit). Het geheel moest worden afgerond met een kort filmpje waarin de 3 teamleden samen ergens aan werken.

De video hebben we gemaakt in de garage van Wouter waar we uiteindelijk ook aan de UMC-Dodge gaan bouwen. Je hebt al kunnen lezen wat een hilarische situaties dit heeft opgeleverd, en we hebben ook beloofd dat we de uiteindelijke, gemonteerde video op de site zouden gaan zetten. Bij deze dus... Wel moet je rekening houden met de omvang van deze 5 minuten durende film. De film is gecomprimeerd met behulp van DivX (decoder kun je op de Movies pagina downloaden) maar is nog steeds 13MB (!).

inschrijfvideo.jpg (21650 bytes)

Het opsturen van de uiteindelijke videoband verliep een beetje stroef. De band werd verstuurd via de PTT via een 'priority' optie waarbij de band na 4-6 dagen in Amerika zou aankomen. Helaas ging hier dus iets mis en na ruim twee-en-een-halve week kwam het pakket pas aan RDF Media. De reacties op de band waren erg positief, en de chaotische stempel is gelijk gezet op onze teamnaam. Een lekker rommelige video zonder vaste verhaallijn. Er was echter ook nog één opmerking; het deel waarin we moesten laten zien dat we als team konden werken was iets verkeerd geinterpreteerd: men wilde niet alleen een grappig stukje zien, maar wilde ook zien dat de teamleden individueel konden lassen, slijpen etc. Er kwam dus ook een verzoek om een tweede opname waarin dit wel aan de orde kwam. Er stond echter een enorme tijdsdruk op, en we moesten in een paar minuten wat in elkaar flansen. Uiteindelijk werd besloten om een soort 'trap' te maken van materialen die we hadden liggen. Stelt niks voor, maar daar ging het dan ook niet om; wel dat zowel Wouter, Arne als Sebas lieten zien dat teamwork en las-kennis op niveau waren... Als je wilt zien wat er er uiteindelijk van hebben gemaakt, kun je onderstaand filmfragment downloaden (DivX, 13MB) :

inschrijfvideo extra.jpg (18294 bytes)

De laatste band moest binnen drie dagen in het bezit komen van RDF Media, en moest zodoende via DHL, FedEx of UPS worden verstuurd. Bij het informeren naar de kosten hiervan schrokken we ons een ongeluk; een lullig videobandje versturen kost ca. 70-75 EUR!!! Dat doen we dus niet. Na contact met Jocelyn hebben we de film omgezet naar MPEG formaat en tijdelijk op een plekje op het internet gezet, zodat men bij RDF Media het fragment kon downloaden en op CD kon zetten. Simpel en effectief opgelost dus...

Ondertussen hebben we de volgende opdracht alweer binnengekregen; het ontwerpen van een concept voor een technical design...

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)