Ons Technical Design-concept

lijn1.gif (3257 bytes)

Vlak nadat men de eerste video had binnengekregen en we de opdracht kregen voor een tweede video, heeft men ons tevens gevraagd om een technical design op te gaan leveren. Het ging hier echter wel om een 'concept' wat nog niet betekende dat we al zijn uitgekozen om deel te nemen.

umcdesign01.jpg (17499 bytes)

Nu lopen we allemaal al een hele tijd rond vol met ideen over wat we willen gaan ontwerpen als Total Chaos voertuig, en dat moest nu maar eens op papier komen. We kregen netjes een documentje toegestuurd met diverse vragen en ruimte voor een ontwerp (voor-aanzicht, zij-aanzicht en boven-aanzicht). Zondag 17 maart hebben Sebas, Arne, Wouter en Joop zich gebogen over het design en zijn we gekomen tot een aantal eenvoudige tekeningen hoe we e.e.a. zouden willen realiseren. Uiteraard moeten we onze naam hoog houden, dus hebben we niet ouderwetse papier-schetsen of moderne autocad-tekeningen gekozen, maar is alles op een krijtbord getekend. Compleet met kleurtjes en lekker rommelig en chaotisch ;-)

Gisterenavond hebben we meerdere malen contact gehad met Jocelyn omdat ze nog wat additionele informatie wilde hebben over de drie personen die uiteindelijk het Total Chaos team gaan vormen. Daarbij heeft ze gelijk aangekaart dat we diezelfde avond nog het technical design moesten emailen, aangezien de producer 's avonds richting Engeland zou gaan vertrekken mt papieren van de potentiele kandidaten. Da's in elk geval heel positief nieuws, des te meer omdat Jocelyn niet mag vertellen of we werkelijk zijn uitgekozen of niet. Wel heeft ze laten doorschemeren dat een team zonder goede kansen niet zover zouden zijn gekomen...

Uiteraard willen we jullie van alles op de hoogte blijven houden, dus hebben we hieronder een overzichtsfoto geplaatst van het door ons gebruikte krijtbord. Natuulijk zouden we jullie de rest ook graag laten zien, inclusief ons design wat betreft te gebruiken materialen en constructie-methodes, maar e.e.a. is natuurlijk nog een beetje gehuld in een geheimzinnige sfeer en er zijn ook bezoekers vanuit het buitenland die ook meedingen voor de UMC... ;-)

umcdesign02.jpg (15805 bytes)

Joop heeft in elk geval wat vrije uurtjes gestoken in het ontwerpen van een driedimensionale lijntekening van het uiteindelijke ontwerp. Ondanks het feit dat je er nu niet echt aan kunt zien dat donor-voertuig een Dodge W200 is, blijft de complete techniek en het chassis gebaseerd op deze auto.

umcdesign03.jpg (18894 bytes)

Nu is de volgende stap weer aan de organisatie van de UMC. Van Jocelyn hebben we te horen gekregen dat de uiteindelijke team-selectie begin april bekend zal worden gemaakt. We hebben onze stempel gedrukt van een chaotisch maar onverwoestbaar en sterk team, en we zijn van plan ons aan het motto : "A Dodge never gets stuck. It only gets temporarily delayed in forward motion..." te gaan houden!

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)