Het strippen van de Total Chaos

lijn1.gif (3257 bytes)

Officieel gezien mogen we natuurlijk nog helemaal niets doen met onze nieuwe aanwinst. Toch leek het ons verstandig om alvast wat voorbereidingen te treffen, zodat het voor ons een stuk gemakkelijker wordt indien we echt kunnen gaan bouwen aan de Total Chaos. Zoals uit het technical design al bleek, hebben we besloten om alles wat overbodig is te verwijderen. Geen mooie spatborden en motorkap, en geen sjieke deuren en voorruit. Stel je voor dat je daar stil komt te staan met motorische problemen; dan moet je eenvoudig in het motorcompartiment kunnen komen zonder op een trapje staande over de spatschermen te hoeven hangen.

Thom, Sebas, Arne en Joop kwamen dus op deze zaterdag bij elkaar om een beginnetje te maken met het strippen van de FMC Dodge. Joop had al wat voorbereidend werk gedaan door in de avonduurtjes de spatschermen voor en de neus te verwijderen. Op de volgende foto's kun je zien wat er allemaal al is verwijderd.

fmc_strippen02.jpg (22578 bytes) fmc_strippen01.jpg (16250 bytes)

Hier kun je zien dat Joop het complete front heeft verwijderd en het linkerspatscherm. Toen we de FMC Dodge hebben opgehaald, konden we ons niet beheersen en hebben we reeds het rechterscherm, motorkap en deuren verwijderd ;-)

Thom is druk bezig om alle bevestigingspunten van de laadbak te verwijderen, zodat deze van het chassis kan worden getild. Weg met dat ding!

fmc_strippen03.jpg (16929 bytes) fmc_strippen04.jpg (16036 bytes)

Nadat de laadbak in z'n geheel op zijn kant is gezet, wordt besloten om hem maar geheel te versnijden. De roestduivel heeft aardig zijn best gedaan en er viel weinig meer van te redden. Daarnaast is de ruimte beperkt, en moeten we 'm toch ergens kwijt.

Hoppa! De slijptol erin! Gewoon met bruut geweld de laadbak in stukken slijpen die gemakkelijker af te voeren zijn. Dit heeft overigens een aardige verzameling slijpschijven gekost :-( Gelukkig is het materiaal veel dunner dan je zou verwachten.

fmc_strippen05.jpg (15402 bytes) fmc_strippen06.jpg (18521 bytes)

Hier zie je duidelijk dat de hoogte van de garage beperkt is.

Al het plaatwerk wordt tijdelijk buiten gezet en het bruikbare wordt bewaard.

fmc_strippen07.jpg (18505 bytes) fmc_strippen08.jpg (18853 bytes)
Ook de benzine-tank moet eronder uit. Te kwetsbaar. Afhankelijk van de eisen monteren we een speciale 20liter tank bovenop onze constructie straks. Wel eventjes afwachten hoe lang hij moet kunnen rijden, want een 5.2 liter V8 is in de praktijk erg dorstig... Natuurlijk wordt niets verspild. Dus ook niet de laatste restjes benzine die nog in de oude tank zaten. Was nog redelijk vers na het tanken tijdens het ophalen van de FMC Dodge ;-)
fmc_strippen09.jpg (18718 bytes) fmc_strippen10.jpg (17397 bytes)
Ook de cabine moest het ontgelden. We maken immers een nieuwe constructie van stalen buizen als rolkooi. Hier zie je dat de cabine alvast is onthoofd. Het schutbord laten we nog eventjes intact i.v.m. de stuurkolom en de pedalen. De achterkant van de cabine kan er wel alvast vanaf; zo houden we een relatief vlak platform over waarop we verder kunnen gaan bouwen. De bank wordt uiteraard vervangen door een stel recaro-sportstoelen met 4-punts gordels.

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)