Wendbaarder door inkorten

lijn1.gif (3257 bytes)

Als je wel eens in een Dodge W200 hebt gereden weet je vast wel dat de wendbaarheid aardig wat te wensen overlaat. De draaicirkel is enorm, en zeker als we rekening houden met het idee dat we er 36inch Hummers onder willen zetten (wie kan ons een mooie aanbieding doen?). Onze Total Chaos heeft geen stuurbekrachtiging en die zullen we ook expres niet monteren. Alles wat er extra opzit, kan kapot. Laat Arne z'n armspieren maar vast gaan trainen voor de krappe manouvres! ;-)

En van de dingen die we in de planning hadden staan is het inkorten van het chassis. Dit gaat natuurlijk niet zomaar, en je moet rekening houden met een aantal technische problemen die zo ontstaan. Denk bijvoorbeeld maar aan de lengte van de aandrijfas en de uiteindelijke stevigheid van het chassis. In de onderstaande fotoserie kun je zien hoe Sebas en Wouter dit hebben aangepakt.

fmc_inkorten01.jpg (17490 bytes) fmc_inkorten02.jpg (18654 bytes)

Beetje rommelig op de achtergrond, maar als je goed kijkt kun je zien dat er al een stuk tussen heb chassis uit is geslepen. Een truukje is het in een Z-vorm uitslijpen om een betere sterkte te garanderen na het weer samenvoegen.

Ter versteviging wordt er aan de binnenzijde van de chassisbalken een dikke plaat gelast. Sebas heeft dit al eerder helpen doen bij een andere Dodge en dezelfde tactiek wordt hier ook gebruikt.

fmc_inkorten03.jpg (14194 bytes) fmc_inkorten05.jpg (19350 bytes)

De twee chassishelften moeten perfect op elkaar aansluiten, dus er moet hier en daar nog wat worden geslepen en passend gemaakt. Ook eventjes 'blank' maken voor een betere hechting bij het lassen.

Dit is uiteindelijk het resultaat geworden. Ruim 30 centimeter ertussenuit, zodat een wielbasis van 2.92m is ontstaan.

fmc_inkorten04.jpg (96488 bytes)

Kijk; zo'n HiJack is overal handig voor! Bijvoorbeeld als lijmklem... Je ziet links ook al de twee sportstoelen op de cabinevloer.

fmc_inkorten06.jpg (18908 bytes) fmc_inkorten07.jpg (18792 bytes)
Na het inkorten van het chassis is de aandrijfas aan de beurt. Hiervoor gebruiken we een zaagtafel om hem zo recht mogelijk af te zagen. Naderhand lassen we de boel weer aan elkaar. Van vibraties hebben we geen last; hij komt toch niet op de openbare weg ;-) Uiteindelijk bleef er ook nog wat tijd over om alvast een stuk van de achterbumper in de chassisbalken te slijpen en daarna te lassen. Deze buis wordt uiteindelijk gevuld met cement ter versteviging.

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)