Telefoon-conferentie

lijn1.gif (3257 bytes)

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: we weten nog steeds niets :-( Toch hebbe n we nog steeds goede hoop, en wel vanwege het volgende :

Woensdagavond rond 19.00 krijgt Wouter een telefoontje van ene Janet. Dat blijkt een collega te zijn van Jocelyn; onze contactpersoon bij RDFMedia en dus bij de FMC. De bedoeling is dat er om 20.00 een telefoon-conferentie wordt opgezet tussen Wouter, Sebas, Greg en haarzelf. Greg is de engineer en verantwoordelijk voor een aantal zaken betreffende de challenge. Wouter laat gelijk weten dat dit geen probleem zal zijn, en dat ze er helemaal klaar voor waren. Ondertussen stuurde Jocelyn ons ook nog een mailtje waarin ze ons op de hoogte bracht van het gesprek dat straks zou gaan plaatsvinden, zodat niet alleen Wouter en Sebas het op dat moment wisten, maar de rest van het team, mits ze hun mail in de gaten hielden, er ook van op de hoogte waren. Heel attent!

Precies om 20.00 belde Janet en na een korte introductie werd er expliciet gevraagd naar een aantal commitments van onze kant. Hierbij kwamen vragen aan de orde of we de in de maand mei 30 dagen tijd konden maken voor het bouwen, beginnend ergens tussen de 1e en de 8e. Geen probleem. Daarna kwam de vraag in hoeverre we beschikbaar waren om in de maanden juli en augustus max. 3 weken af te reizen naar Engeland voor de Challenge. Natuurlijk! Direkt hierna werd door Janet op ons hart gedrukt dat we de informatie die besproken zou worden tijdens deze telefoon-conferentie niet naar buiten gebracht mocht worden, en al zeker niet naar andere teams. We hebben toch wat stukjes uit de conversatie gelicht om jullie toch een kleine indruk te geven over wat er is besproken...

Greg bleek een bijzonder aardige Amerikaan met een prettig klinkend westcoast amerikaans accent. Aldus Wouter ;-) Hij was zeer zelfverzekerd en vertelde dat het gesprek er uiteindelijk toe moest leiden dat hij het idee moest krijgen dat wij competent genoeg zijn om een waardig voertuig samen te stellen dat bovendien voldoet aan alle (veiligheids-)eisen.

En van de dingen die aan de orde kwamen was de keuze van het donor-voertuig. Zoals je zelf al hebt kunnen lezen op de site gebruiken we een Dodge W200 als basis. Het chassis wordt ingekort en gestript van z'n body en gebouwd volgens het technische ontwerp dat ze ondertussen al van ons hadden ontvangen. Ook het idee om de V8 zo standaard mogelijk te houden voor een zo hoog mogelijk service-gehalte tijdens de challenges bleek in goede aarde te vallen. Het voertuig mocht geen enkel stukje glas of polycarbonaat (doorzichtig plastic) bevatten en er mogen geen scherpe delen uitsteken. De veiligheidseisen komen van de British Motor and Racing Association en zijn voor deze challenge geminimaliseerd met als doel maximale vrijheid van ontwerp bij gelijkblijvende veiligheid. Wij krijgen in dat verband dus ook een aantal dingen van hun die betrekking hebben tot veiligheid. Natuurlijk mogen we niet vertellen wat dat is :-(

Na een lang gesprek waarin alle technische details van ons ontwerp aan de orde kwamen, gaf Greg ook nog de gelegenheid om zelf vragen te stellen. Daarbij werd ook duidelijk dat niet alleen het technische ontwerp van belang was, maar dat de voertuigen er ook aantrekkelijk uit moeten zien. Logisch; het is nu eenmaal n en al entertainment en ze willen hoge kijkcijfers. Losse, meegebrachte onderdelen waren toegestaan voor tussentijdse reparaties, maar wel opgelet dat dit een 1-weg transport is! Alles moeten we dan zelf mee terug nemen!

Uiteraard hebben we ook nog eventjes gevraagd wat zijn eigen ervaringen waren met het offroaden. Het bleek dat ie zelf in het bezit was van een Chevy Suburban waarmee hij en zijn vrouw regelmatig gingen jagen. Daarvoor heeft hij een Ford F250 gehad met een 360 V8 waaraan hij veel had gesleuteld. Hij had bij de GM in de designstudio gewerkt, was verantwoordelijke director van Scrapheap Challenge en heeft zelfs bij de Disneystudio interessante dingen gedaan.

De definitieve uitslag zou heel binnenkort bekend worden gemaakt. Zelf kregen we van Jocelyn als antwoord dat dat afgelopen vrijdag (12 april) zou kunnen zijn, maar helaas... we hebben nog niets vernomen. Als we het forum van de FMC zo eens doorkijken zijn er verder nog geen resultaten bekend voor de teams die mee mogen doen uit o.a. Europa, dus we hebben nog steeds een goede kans! Anders hadden we nooit zo'n gesprek gehad met Greg en Janet. Natuurlijk weten wij meer dan we hier kunnen en mogen schrijven, maar dat blijft allemaal nog eventjes onder ons. Binnenkort weten we vast meer, en dan laten we het uiteraard zo snel mogelijk weten!

Fingers Crossed!

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)