Een overwachte draai...

lijn1.gif (3257 bytes)

Lange tijd zijn we door RDF Media in spanning gehouden omtrent de uiteindelijke selectie van de teams voor de Full Metal Challenge. Bijna anderhalve maand lang krijgen we steeds te horen dat de uitslag nog een weekje op zich laat wachten. Uiteraard kun je je voorstellen dat dat aardige spanningen oplevert en op een gegeven moment zelfs de irritatiegrens overschrijdt.

Verleden week vrijdag (26 april 2002) zou de uiteindelijke keuze bekend worden gemaakt via een telefoontje van Jocelyn. Zowel Wouter, Arne, Sebas als ik zaten in grote spanning onze GSM in de gaten te houden. Niets. Voor ons was dat een reden om met elkaar te overleggen wat nu gingen doen; gaan we nogmaals een week of meer wachten, of trekken we hier de grens. De uitkomst was duidelijk; alle teamleden voor de FMC waren van mening dat het zo langzamerhand genoeg was geweest en dat we dit duidelijk moesten maken tegenover Jocelyn. Later op de avond, rond 22.45, werd ik alsnog gebeld door Jocelyn. Zoals we al hadden verwacht, wist ze nog niets. Ik heb haar daarop duidelijk gemaakt dat we binnen ChaosBoyz hadden besloten er dan maar zelf een punt achter te zetten en ons terug te trekken uit de challenge. Dat kwam nogal onverwacht aan bij haar, en ze heeft van alles geprobeerd om onze beslissing uit te stellen. Omdat ze erop aandrong dat de keuze absoluut maandag 29 april zou worden doorgegeven, hebben we besloten tot dan te wachten. Na contact met de overige teamleden hebben we de deadline gezet op 22.00 die maandag. Zoals je kunt begrijpen was het vertrouwen na anderhalve maand uitstel tot een dieptepunt gedaald. Tot nog toe hebben we ons in alle bochten gewrongen om de verreiste gegevens, films en technische designs op tijd in te leveren, en nu werden we steeds aan het lijntje gehouden. Op z'n zachtst gezegd niet netjes.

umcdesign01.jpg (17499 bytes)

Om 22.00 was ik nog steeds niet gebeld en had nog geen email ontvangen met een antwoord. De deadline was verstreken, en ik heb daarna contact gezocht met Wouter, Sebas en Arne om definitief te maken wat onze volgende stap zou gaan worden. De uitkomst was duidelijk; we zouden RDF Media aangeven dat onze grens was bereikt en dat we afzagen van verdere deelname aan de FMC. Een pijnlijke en moeilijke beslissing, maar in onze ogen de enige rechtvaardige. In eerste instantie bleek Jocelyn aan het lunchen (-9 uur tijdsverschil) en kreeg ik een collega van haar te spreken. Toen hij eenmaal mijn naam hoorde wist hij gelijk wie hij aan de lijn had en wist mij te vertellen dat we 'berucht' waren op de afdeling. Tsja, wat moet je daarvan denken? ;-) Hij zou gelijk proberen om Jocelyn te vinden om mij te laten bellen en als dat niet zou lukken, zou hij de producer laten bellen. Toe maar. Afijn; om 22.30 werd ik door Jocelyn zelf gebeld en zij liet mij gelijk weten 's ochtends met de producer te hebben gesproken en die had aangegeven dat er nog geen beslissing was gemaakt. Dat was dus voor ons de druppel. Ik heb duidelijk gemaakt dat hiermee de interesse voor deelname te ver was gedaald om nog enthousiast deel te kunnen nemen indien de keuze alsnog op ons zou vallen. Met andere woorden; we trekken ons terug uit de challenge. Haar reactie was anders dan ik had verwacht, en ze heeft van alles geprobeerd om een excuus te vinden om onze keuze uit te stellen. Op zo'n moment is het moeilijk om 'je poot stijf te houden', maar we zijn uiteindelijk bij ons standpunt gebleven. Ze was duidelijk verbaasd dat wij deze keuze werkelijk hadden gemaakt maar gaf aan het wel te kunnen begrijpen. En we moesten uiteraard geen wrok jegens haar of haar collega's koesteren. Op mijn - persoonlijke - vraag of ze in elk geval onze kansen wilde weergeven als we door waren gegaan, antwoorde ze dat de keuze nog steeds afhankelijk was van het inschrijven van een zuid- europees team i.v.m. de spreiding. Zodra er geen team kwam, zouden wij zijn gekozen en anders zouden wij als 1e op de reserve-lijst zijn gekomen. Die laatste optie hadden we echter al eerder afgewezen.

Conclusie: de ChaosBoyz 4x4 hebben zich teruggetrokken uit de FMC. Hopelijk is voor iedereen duidelijk wat onze beweegredenen waren. Uiteraard willen we dan ook via deze weg iedereen bedanken voor hun inzet, ideetjes en steun. De Dodge die we hadden voorbestemd (en gestript en ingekort en ...) staat nu nog bij Wouter. Tijdens het hemelvaart-evenement dat we zelf in Sclayn organiseren zullen we bespreken wat we hiermee gaan doen. Als we ons gevoel gaan volgen, zullen we in de komende maanden er rustig aan werken om er alsnog een Total Chaos monster van te gaan maken. Wie weet zie je ons binnenkort nog wel door het terrein ploegen met onze Total Chaos! Suggesties voor een geschikte auto-ambulance zijn dus van harte welkom ;-)

Heb je naar aanleiding van het FMC-verhaal nog vragen of reacties, dan kun je die altijd mailen naar webmaster@chaosboyz.nl ...

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)