Ons Jeepie eindelijk gearriveerd!

Sebas & Christel, 6 maart 2001

Lijn (3257 bytes)

Ons Jeepie is eindelijk gearriveerd!! JOEHOE!!

jeepie01.jpg (13278 bytes)
De motor loopt als een zonnetje en er is veel aan vernieuwd. Voorlopig geen zorgen...

Het heeft allemaal een beetje tegengezeten bij de RDW. We hadden gehoopt ons JEEPIE eind januari/begin februari op te kunnen halen. Maar helaas stond op de papieren, die bij de auto hoorde, een foutief chassisnummer waardoor er door de RDW een onderzoek gestart moest worden of de auto niet bij een misdrijf betrokken is geweest.

Maar gelukkig kwamen de papieren woensdag 28 februari bij garage de Heijde binnen. Loet, van garage de Heijde, belde ons op om de auto te komen brengen, hij vond dat we zo lang hebben moeten wachten dat hij het niet meer dan redelijk vond om ons JEEPIE te komen brengen.

Vrijdag avond om 21:00 uur stond hij met zijn opleggertje van ruim 20 meter voor de deur. Na een gezellig babbeltje, waarin hij ons o.a. vertelde dat het JEEPIE (tot de overschrijving) op niemand zijn naam stond en als je nu door de politie aangehouden zou worden hij wel nieuwsgierig was wat ze daar mee zouden doen, vertok Loet weer naar zijn thuisbasis.

jeepie02.jpg (13656 bytes)
Dit baart meer zorgen; geen doorkomen meer aan. Alle bedrading dus maar opnieuw...

Direct na zijn vertrek zijn we in de JEEP gesprongen om even een stukkie te rijden. Omdat de bezinemeter helemaal onderin stond zijn we direct gaan tanken. (meter blijft trouwens onderin staan). Bij het tankstation startte het JEEPIE nog maar net, dus we moesten maar even een flink stukkie rijden om de accu op te laden. Nou nog geen kilometer verder was een alcoholcontrole, ohoooh, ik moest gelijk aan het verhaal van Loet denken.

Seeb helemaal in een lach stuip zette de moter uit en zette het op een blazen. Qua alcohol was alles in orde en mochten we verder rijden, maar de moter gaf geen snik meer. Dus ik helemaal in een deuk. Seeb uitgestapt en verzocht mij vriendelijk achter het stuur te gaan zitten, ja toen moest ik nog harder lachen, ik kan helemaal niet bij de pedalen. Dus ik helemaal onderuit gezakt in de stoel en Seeb ons JEEPIE aanduwen. De politie was zo behulpzaam om de weg even voor ons vrij te houden. Gelukkig startte hij in een keer. Seeb weer achter het stuur en verder crossen.

jeepie03.jpg (11840 bytes)
Gelukkig mag ie van Christel op de oprit staan; werkt een stuk gemakkelijker ;-)

Nog geen 2 kilometer verder begon er lawaai uit de moter te komen, grote ploffen uit de uitlaat en vervolgens stopte de moter ermee. Weer hetzelfde verhaal; Ik achter het stuur, en Seeb aanduwen, maar dit keer was het niet hobbeltje af aanduwen, dus al snel stond Seeb te puffen en te kreunen en de moter sloeg niet aan. Gelukkig stonden we inmiddels op de parkeerplaats van een patatzaak en stond er een taxi voor ons. Dus ik in de taxi naar huis en daar mijn trouwe Mazda gepakt en een sleepkabel mee genomen. En vervolgens Seeb in het JEEPIE naar huis gesleept.

De volgende dag een nieuwe accu in het JEEPIE gestopt en na 20 minuten rijden weer hetzelfde probleem…

Seeb samen met mijn vader en de voltmeter aan de slag en vonden al snel dat de accu niet oplaad en dat het startrelais helemaal gesmolten is. Ook diverse kabels waren erg warm.

Dus besloten om ons JEEPIE maar even stil te laten staan en eerst dit probleempje eens op te lossen. Wordt vervolgd…..

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)