Het dashboard

Sebas & Christel, 7 tot 11 maart 2001

Lijn (3257 bytes)

Hier het vervolg van ons JEEPIE verhaal (van 4 tot en met 11 maart)

Omdat we al druk bezig waren met de verbouwing van de bovenverdieping van ons huis hebben we besloten dat we iedere werkdag ’s avonds daarmee proberen verder te gaan en de weekeinden zullen we aan ons JEEPIE gaan besteden.

Het lijkt ons wel leuk om iedere week of maand een stukje te schrijven hoe het met het JEEPIE gaat.

Het is onze bedoeling dat we met Hemelvaart in ons JEEPIE mee kunnen naar Chateau Cherimont. Begin mei is de streef datum om hem goed werkend weer op het wegdek te hebben.

Zondag 4 maart is Seeb druk bezig geweest om alle bedrading, die nog vast zat achter het dashboard, los te koppelen. En heeft vervolgens het dashboard in zijn geheel uit het JEEPIE gehaald.

Omdat het leek alsof alle gaten in het dashboard waren uitgezaagd met een kettingzaag is Seeb op zoek gegaan naar een nieuwe dashboard, maar zowel B&S als OffRoad Utrecht konden dit beide niet leveren.

jeepie02.jpg (13656 bytes)
Het lijkt meer op een Italiaans restaurant dan op een normale dashboard-bedrading...

Zaterdag 10 maart heeft Seeb samen met zijn broer MichaŽl een tijdelijk een dashboard van hout nagemaakt om alle meters in te monteren en zo alle bedrading uit te zoeken. De garage lijkt net op dit moment meer op een Italiaans restaurant met allerlei kleuren spaghetti. Alle spaghetti is voorzien van labels om later nog te weten waar het voor dient. Tevens kwam Seeb een zekeringenkastje met relais tegen welke uit een VW kwamen. We gaan er vanuit dat de vorige eigenaar geheel doorgedraaid moet zijn om Duitse onderdelen in een JEEP te stoppen. Seeb heeft dit inmiddels vervangen door ander materiaal. Rob, onze ex aluminium boy, gaat voor ons op zoek naar een nieuw dashboard. Hopen dat hij snel iets vindt…

Omdat het nu wachten is op een nieuw dashboard, heeft Seeb de moterkap opengetrokken om eens naar de stuurpomp te kijken. Want hij vond het JEEPIE nogal zwaar sturen. En inderdaad na het demonteren van de stuurpomp was te zien dat deze ingedeukt was. Waarschijnlijk is deze ooit flink aangespannen met een stevige buis, die nu afgedrukt staat in de stuurpomp. Tijdens het testen van de stuurpomp kwamen er allemaal ‘tjing tjing’ geluiden uit en bleek deze niet meer goed te zijn. Bij B&S kost deze pomp ƒ 550,- (ex.), vandaar dat we maar eens bij ons automaterialen vriendje Arjen op bezoek gaan om te kijken of hij er niet goedkoper aan kan komen, tevens zal Arjen ook een nieuw startrelais proberen te leveren.

Zondag 11 maart zijn we begonnen met het droogdweilen van de cabine, deze stond vol met water. De bijgeleverde softtop liet toch net even wat meer water door dan we verwacht hadden. Maar omdat we toch wat meer kosten aan het JEEPIE verwachten dan de bedoeling is zullen we het toch nog even met dit toppie moeten doen.

Diezelfde dag is Seeb een dynamotestbank bij mijn vader op wezen halen zodat we de dynamo even kunnen testen. We hopen volgende week te kunnen vertellen dat deze nog heel is…

Omdat Loet, van garage de Heijde, vergeten was het reservewiel mee te leveren heb ik met hem afgesproken dat ik die woensdag a.s. in Son op kan halen. Dus weer effe een stukkie karren met mijn trouwe mazdaatje.

Wordt vervolgd…

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)