De eerste uitgaven

Sebas & Christel, 12 tot 18 maart 2001

Lijn (3257 bytes)

Hier het vervolg van ons JEEPIE verhaal...

Afgelopen woensdag (14 maart) ben ik langs garage van de Heijde in Son gereden om, zoals afgesproken, het reservewiel op te halen.

Ik denk dat Loet een reserve wiel overbodige luxe vindt, want eerst levert hij de Jeep af zonder reservewiel en nu geeft hij een lek reservewiel mee. Bij thuiskomst zag ik ook nog dat het reservewiel 1" te klein is. Voorlopig kunnen we toch niet rijden, dus dat maakt nu even niet uit.

Zaterdag (17 maart) zat Seeb op cursus en ik ben alleen de spullen wezen betalen die inmiddels binnen waren. Verder niets aan de Jeep gedaan.

Zondag (18 maart) geconstateerd dat niet alleen het reservewiel lek was maar dat inmiddels ook 2 banden helemaal plat stonden.

Rob kwam ook nog even langs, maar had nog geen tijd gehad om op zoek te gaan naar een dashboard. Dus heb ik ook maar even aan mijn vader gevraagd of die eens rond wil kijken bij wat zaken waar ze zoiets kunnen maken.

jeepie04.jpg (10916 bytes)
Linksboven de stuurpomp en rechtsonder de dynamo.

Inmiddels heeft Arjen een nieuwe stuurpomp kunnen bestellen, de levertijd is wel 4 weken, maar de pomp zal ongeveer ƒ 325,- incl. gaan kosten, dat is een groot verschil met de prijzen van andere.

Het startrelais was daarentegen wel een stuk duurder bij Arjen (ƒ 155,-) i.p.v. ƒ 45,- (ex), maar deze ziet er een stuk robuuster uit. We hebben al verschillende auto’s gezien, met hetzelfde startrelais als we hadden, en die hadden daar ook vaak problemen mee. Dus vandaar dat we voor de wat duurdere gekozen hebben.

En ik moet jullie vertellen dat de dynamo inmiddels getest is, maar helaas was deze inclusief de spanningsregelaar kapot. Gelukkig had mijn vader wat tijd over om voor ons op zoek te gaan naar een andere dynamo. Hij vond er een van 60 Amp. i.p.v.42 Amp. En deze kost ongeveer ƒ 200,- dus deze ook maar aangeschaft.

Wordt vervolgd...

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)