Steeds een stapje verder

Sebas & Christel, 19 tot 25 maart 2001

Lijn (3257 bytes)

Hier het vervolg van ons JEEPIE verhaal (van 19 tot en met 25 maart)

Woensdag (21 maart) heeft Arjen voor ons een nieuw Rancho verenpakket besteld. Omdat de Jeep aan de linkerkant een behoorlijk stuk lager staat ten opzichte van de rechterkant en omdat Seeb de Jeep toch erg graag wat hoger wilde hebben, hebben we maar besloten om een nieuw verenpakket te bestellen. Als alles een beetje mee zit komt dit over 3 weken binnen en zullen we ongeveer ƒ3.000,- armer zijn. Maar dan kunnen we wel met een opgehoogde Jeep naar Chateau Cherimont, want daar doen we het toch allemaal voor!

Vrijdag (23 maart) heeft mijn vader het oude dashboard, maar dan zonder de enorme overbodige gaten, voor ƒ75,- na laten maken.

Zaterdag (24 maart) heeft Seeb de banden van ons Jeepie maar opgepompt, want 2 banden stonden echt helemaal plat.

Daarna is hij begonnen met het dashboard. Eerst heeft hij er een gat ingemaakt, waar het stuur doorheen moet en gekeken of alles past. Vervolgens heeft hij zichzelf een beetje verdiept in wat voor schakelaars hij allemaal wilt vervangen en of die te koop zijn. Volgende week hoopt hij alle meters in het dashboard in te kunnen bouwen. En hoopt hij ook te weten hoe de relais van de knipper- en alarmlichten werken, want dat levert op dit moment nog wat problemen op.

Tevens hebben we het voor elkaar gekregen om beweging in het voorraam te krijgen. Nadat alle scharnieren gesmeerd waren kwam er beweging in. Dit was nodig om het dashboard in de Jeep te kunnen passen.

Tevens heb ik het ook voor elkaar gekregen om beweging in de bestuurders stoel te krijgen. Hier moet nog wel een keer naar gekeken worden, maar het is mogelijk om de stoel verder naar voren te zetten zodat als het Jeepie straks weer rijdt, ook ik eens kan sturen. Want tot vandaag was het niet mogelijk om vanuit de stoel zowel door het raam te kunnen kijken en de pedalen te gelijk te kunnen bedienen.

Zondag (25 maart) omdat vandaag de zomertijd is ingegaan, waardoor de dag dus een uur korter is en tevens omdat het weer niet echt mee werkte is Seeb vandaag niet verder gekomen dan het inbouwen van de dynamo. Helaas moet nu ook de V-snaar vervangen worden, omdat de dynamo schijnbaar toch iets anders is dan de vorige of omdat de V-snaar in de tussentijd gegroeid is??!

Wordt vervolgd…

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)