Omhoog en opgeknapt

Sebas & Christel, 26 maart tot 2 april 2001

Lijn (3257 bytes)

Hier het vervolg van ons JEEPIE verhaal (van 26 maart tot en met 2 april)

Afgelopen zaterdagochtend (31 maart) heeft Seeb het Rancho verenpakket en de stuurpomp bij Arjen opgehaald. Tevens heeft hij alle schakelaars en een vacuŁmmeter besteld. Ook heeft hij een nieuwe toerenteller besteld, omdat de oude het niet meer deed. Zodra de meters en schakelaars binnen zijn kunnen we verder met het dashboard. Ook hebben we spuitbusjes met dezelfde kleur verf als de auto laten maken om het dashboard te spuiten.

Zaterdagmiddag heeft Seeb samen met Arjen de bedrading van de stuurkolom doorgemeten en geprobeerd de pully van de stuurpomp af te halen, want deze moet overgezet worden naar de nieuwe stuurpomp. Helaas lukt het niet om de oude pully heel van de oude stuurpomp af te krijgen, dus waarschijnlijk moet daar ook nog een nieuwe pully voor aangeschaft worden.

Zondag heeft Seeb het startrelais gemonteerd en nieuwe kabel voor spanning naar het startrelais getrokken. De draadbomen in het motercompartiment heeft hij bekleed met een daar voor bestemde flexibele buis. Ook heeft hij de nieuwe V-snaar van de dynamo er om gedaan en aangespannen.

Maandag (2 april) waren we allebei vrij en zijn we in de middag begonnen om het verenpakket en de schokbrekers onder de Jeep te vervangen. Het was de bedoeling om die dag alleen de achterkant te verhogen, maar omdat het best wel mee zat, en omdat het vreselijk mooi weer was, hebben ook de voorkant gelijk gedaan. Het was een behoorlijke klus, maar ’s avonds om 21:00 uur waren we klaar.

Omdat het Jeepie met de huidige 31” banden er best wel gaaf uit ziet hebben we besloten om de versleten 31” banden die er nu onder zitten te vervangen door nieuwe (beetje groffe) 31” banden i.p.v. 33” banden. Dus binnenkort even op zoek naar iemand die deze banden voor een leuk prijsje kan leveren.

Wordt vervolgd…

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)