Winkelen voor het Jeepie

Sebas & Christel, 24 tot en met 30 april 2001

Lijn (3257 bytes)

Hier het vervolg van ons JEEPIE verhaal (24 tot en met 30 april)

Afgelopen woensdag (25 april) heb ik de pulley voor de stuurpomp en wat schakelaars opgehaald bij Arjen. En Seeb is in de avonduren bezig geweest om het dashboard in dezelfde kleur te spuiten als het JEEPIE.

jeepie08.jpg (12932 bytes)
Eigenlijk best zielig... ;-)

Zaterdagochtend 28 april zijn we de vacuummeter en een toerenteller op wezen halen bij Arjen, deze waren net binnengekomen. Nu kan Seeb morgen weer verder met het dashboard. Vervolgens zijn we met mijn oude vertrouwde DODGIE doorgereden naar Off Road Utrecht. Wat een mensenmassa in die winkel. We kwamen zelfs Arne daar tegen, zonder dat we wisten dat hij er ook naar toe zou gaan. Was wel gezellig, want het duurde wel even voordat ze ons lijstje hadden afgewerkt. We gingen voor side pipes, maar dat werden 2 cheribombs (ƒ 170,- ex.), omdat ze geen standaard sidepipes verkopen. Helaas hadden ze geen zwarte achterbumper, alleen chroom of RVS. En de triangel om het reservewiel aan de achterkant te monteren was ƒ 1.250,- ex. Voor dat bedrag kan je een koerier laten rijden om een reservewiel te laten brengen, dus daarvoor gaan we zelf nog wel wat verzinnen. Tevens hadden ze ook niet echt een goede oplossing om een trekoog aan de achterzijde van de Jeep te monteren. Dus daar kunnen we zelf ook nog effe creatief over nadenken.

Wel hadden ze 4 banden van 32 inch liggen die we erg mooi vonden, dus die hebben we voor ƒ 1.120,- ex. gelijk achter in de laadbak van ons DODGIE gegooid en een reservewiel besteld, die gaan we volgende week zaterdag ophalen. Tevens even geinformeerd wat een nieuwe zwarte kap kost voor op het JEEPIE, maar ze hadden er alleen een van Besttop, maar die was ƒ 2.000,- ex. en dan komen er ook nog eens 2 stoffen deuren bij van ƒ 1.000,- ex. en dat vonden we voor nu effe te veel, dus die hebben we laten liggen. Wel hadden ze een leuke 27 MC antenne (ƒ 75,- ex.) met bevestigingsbeugel (ƒ 60,- ex) die tevens dient als wiel stop als het reservewiel op de achterzijde gemonteerd wordt. Deze hebben we wel meegenomen. Ook hadden ze 4 punts gordels (ƒ 230,- ex.) in het blauw, kleurt mooi bij het JEEPIE. Dus ook maar meegenomen, heb je wel nodig met de rijstijl van Seeb.

Seeb wilde ook een paar extra koplampen op de bumper monteren. Maar deze waren er ook alleen maar in chroom of RVS en geen zwart, dus daar gaan we nog effe verder naar zoeken. En we hebben een vreselijk mooi knal geel 16 tons sleeplint (ƒ 149,- ex.) meegenomen, niet voor ons zelf natuurlijk, want daar hebben we een mooie handlier (ƒ 145,- ex.) voor gekocht. En natuurlijk hadden ze ook geen windtunnel voor om die vreselijk gevaarlijke ventilator bij de radiator. Dus hebben we maar een flexfan en toebehoren (ƒ 195,- ex) , voor extra koeling meegenomen en deze is nog scherper alleen met het monteren snee Seeb al 2 maal in zijn vingers. Dus ik wil wel graag zo snel mogelijk een beschermplaat hieromheen hebben, want zo’n fan is levensgevaarlijk als je eens met je handen onder de moterkap gaat terwijl de moter draait. Ook werd het vreselijk duur om het open luchtfilter te vervangen door een dicht luchtfilter, dus Seeb moet gelukkig voorlopig met de luchtinlaat boven water blijven. Dus dat wordt voolopig geen poging om naar Engeland te rijden (joehoe!)

jeepie07.jpg (11076 bytes)
Met zomers bikini-topje

Het leuke was dat Seeb al geruime tijd op zoek was naar een JEEP performance boek hij had al eerder naar Off Road Utrecht en B&S gebeld maar daar vertelde ze dat ze dit boek niet hadden. Maar Seeb was nog geen 5 minuten binnen en had het boek (ƒ 59,- ex) al gevonden. En dan de mooiste aankoop van allemaal (vind ik) een zwarte bikinitop. Toen we de oude kap eraf gehaald hadden om even de bikinitop te passen waren was het resultaat echt gaaf. Laat de zomer maar komen…. Maar eerst moeten we nog effe hard aan de slag om het dashboard weer helemaal in orde in het JEEPIE te krijgen. Zondag zijn we druk bezig geweest met alle draadjes van o.a. de verlichting te volgen, spanning opzetten en kijken wat ķe doet. Het was heerlijk weer dus we hebben lekker door kunnen werken. Tevens de laatste meters en schakelaars op het dashboard gemonteerd. Ik vind het heel erg mooi geworden.

Ook maandag (koninginnedag) zijn we weer vroeg opgestaan en lekker aan de slag gegaan. Alle bedrading en zekeringen aan de achterzijde van het dashboard netjes weggewerkt. Seeb baalde er hevig van dat ik met onze vriendjes en vriendinnetjes had afgesproken om lekker uit eten te gaan. Dus om 17:00 uur moest hij stoppen en hij had zo graag vandaag het dashboard in het JEEPIE willen monteren en vervolgens effe willen starten. Dus hopelijk kunnen we volgende week vertellen dat het JEEPIE weer start.

Wordt vervolgd…

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)