Bevrijdingsdag voor een Jeepie?

Sebas & Christel, 1 tot en met 7 mei 2001

Lijn (3257 bytes)

Hier het vervolg van ons JEEPIE verhaal (1 mei tot en met 7 mei)

De afgelopen dagen was Seeb iedere dag op tijd van zijn werk naar huis gegaan om ‘s avonds nog iets aan de Jeep te doen. Afgelopen woensdag ben ik bij Arjen de laatste schakelaars, een relais en 2 nieuwe V-snaren op wezen halen en gelijk de rekening ( ƒ 530,- incl.) van de afgelopen week betaald.

jeepie05.jpg (10276 bytes)
Dashboard opnieuw bedraden

Afgelopen donderdag avond ging het dashboard er in. Toen bleek dat de kachelpijp, achter het dashboard, tegen een tweetal meters komt en dat het 27 MC bakkie niet op de plaats past waar Seeb hem gemonteerd had. Maar het dashboard is bijzonder mooi geworden. Na het verwijderen van het bakkie, tijdelijk de kachelpijp en het aansluiten van alle bedrading ging het gebeuren. De Jeep werd na een lange tijd stilstaan weer gestart. Helaas liep hij niet echt lekker en deed ook niet alle verlichting en meters het goed. Dus Jeep weer stil en nog eens alle bedrading goed nakijken. Tevens hebben we, omdat we geen fatsoenlijke voorbumper hebben kunnen vinden, de huidige voorbumper een stukje ingekort en zwart gespoten. Zo kan hij er voorlopig mee door.

jeepie09.jpg (10682 bytes)
Totaal verrot door kortsluiting.

Vrijdag avond, ik moest helaas overwerken, maar heb diverse keren naar huis gebeld om na te vragen hoe het ging. Seeb had de Jeep weer gestart, maar na een paar keer starten was de accu weer leeg. Dus de accu uit MichaŽl zijn Pontiac gehaald, maar ook na 3 maal starten accu leeg. En er kwam aardig wat rook uit het motorblok. Ik baalde als een stekker dat ik op mijn werk zat en dat Seeb steeds stiller aan de telefoon werd. Na het demonteren van de startmotor was te zien dat deze behoorlijke kortsluiting maakte en dus iedere keer de accu leeg trok. Dus ‘s avonds maar weer een lijstje gemaakt om morgen bij Offroad Utrecht diverse spullen mee te nemen.

Ik met een vreselijke rot nacht achter de rug en Seeb was wat stiller dan normaal zijn we samen met een (gelukkig) vrolijke MichaŽl richting Offroad Utrecht vertrokken. Eenmaal daar aangekomen bleek een nieuwe startmotor maar ƒ 250,- (ex) te zijn, dat viel gelukkig mee. Voor MichaŽl zijn Pontiac kost deze namelijk ruim 700,-. Met dat bedrag in ons hoofd val dit weer mee. Een overdruk reservoir voor de koelvloeistof welke wij misten in de Jeep blijkt er uiteindelijk helemaal niet in te horen. Als je erg zuinig ben op je tuin tegels, en dat ben ik!, kan je er een slang aanhangen met het uiteinde in bijvoorbeeld een coca cola fles, wat een oplossing!! Omdat de motor na het olie verversen, bij die paar slagen die hij gedraaid heeft, aardig wat olie via de uitlaad er uitgooide wilde Seeb ook gelijk een nieuwe pakkingset voor de motor meenemen. Zodat hij in geval van nood in de klep-seals (=pakkingen) kan vervangen. Deze zijn misschien door het lange stilstaan uitgedroogd.

De rekening voor vandaag:

  • Reservewiel ƒ 290,- (excl. BTW)
  • Thermostaat ƒ 15,- (excl. BTW)
  • Pakking voor thermostaat ƒ 2,90 (excl. BTW)
  • Startmotor ƒ 250,- (excl. BTW)
  • Motor pakkingset ƒ 175,- (excl. BTW)
jeepie10.jpg (9659 bytes)
Geen bevrijdingsdag voor het Jeepie... :-(

Eenmaal thuis gingen Seeb en MichaŽl direct aan de slag met het monteren van de nieuwe startmotor, nog wat bedrading nakijken en een nieuwe thermostaat er in. Toen bleek de dop van de radiator lek te zijn, dus deze tijdelijk vervangen door die van onze Dodge. Ik was even bij mijn ouders op visite en ineens stonden MichaŽl en Seeb in het JEEPIE voor de deur. Wat een gaaf gezicht was dat. Kapje eraf, raam naar beneden geklapt. Omdat het vandaag bevrijdingsdag is, had ik gelijk een leuke titel in gedachte voor dit stukje. De Jeep is vandaag uit de tuin bevrijd. Maar bij mijn thuiskomst zaten Seeb en MichaŽl beide met een treurig smoeltje in de tuin. Ze begonnen met het goede nieuws, dat de 4 wheel drive het deed, maar het slechte nieuws op dat moment was dat er iets in het achter differentieel kapot was. En zo was het gegaan: Ze stonden met de Jeep voor de oprit en hoorde een knap onder de Jeep en vervolgens reed hij niet meer, de as draaide wel maar de achterwielen werden niet meer aangedreven. Dus vervolgens de Jeep in zijn 4 wheel drive gezet en zo reed hij wel de oprit op. MichaŽl en Seeb hebben gelijk het achter differentieel uit elkaar gehaald. Deze zag er op een heel klein beetje water in de olie na prima uit. Het leek er even op dat de steekas kapot was, maar na het demonteren van de as bleek dat er een split pen afgebroken was (dat was de knak die ze gehoord hadden) en dat de vertanding in de wielnaaf helemaal weg was. Waarschijnlijk veroorzaakt door speling op het wiel of zo. Maar de as lijkt er nog goed uit te zien.

jeepie11.jpg (12126 bytes)
Is dat mooi of is dat mooi?

Nou dat wordt vanavond dus met de Dodge naar de Cruise Brothers in Den Haag. Maar wat nog veel vervelender is: GEEN JEEPIE naar Chateau Cherimont aan het einde van de maand. Dit is echt vreselijk balen. We hebben nu al zoveel geld in de Jeep gestoken en nu kan hij niet mee. Wat mij wel steeds duidelijker wordt en wat mijn vermoeden al eerder was. Is de reden waarom Loet van der Heijden (de verkoper van het Jeepie) zo vreselijk graag het Jeepie op een oplegger wilde komen brengen. Want wij hadden bij de verkoop afgesproken dat we garantie op het Jeepie zouden hebben vanaf garage van der Heijde (in Son) tot aan ons huis (Dordrecht) over de asfalt weg. Nou Loet moet geweten hebben dat we nooit thuis waren gekomen met deze Jeep. Wat ik ook helemaal niet begrijp is dat deze Jeep door de RDW keuring gekomen is. Waarschijnlijk hadden ze zich iets minder druk om de papieren moeten maken en iets meer naar de auto moeten kijken. Het lijkt mij echt onmogelijk om de Jeep in de staat zoals hij bij ons is afgeleverd door de RDW is goedgekeurd.

Maar we proberen na dit dipje maar weer vrolijk verder te gaan sleutelen…. De Cruise Brothers night cruise was weer geslaagd. De Dodgen met de WWW.CHAOSBOYZ.NL stickers vielen goed op, en dat hebben we ook gemerkt aan het aantal bezoekers van onze site! Zondag zullen we ook onze sticker op het achterraam plakken. Thom was er ook bij hij had die dag zijn Dodge ingeruild voor een Nekaf ‘Jeep’. Het is natuurlijk altijd stom om een Dodge weg te doen, maar de Nekaf zag er goed uit en die van hem rijdt tenminste.

Zondag in de loop van de dag is Seeb begonnen om te kijken hoe het achterwiel aan de linkerzijde er uit ziet. Aan deze zijde zat het wiel nog wel vast en om de wielnaaf er af te krijgen heb je een behoorlijke pulley trekker nodig, gelukkig had MichaŽl die nog liggen. Bij het monteren van de pulley trekker was al direct duidelijk dat er heel veel speling op de as zat en dat de as niet goed gemonteerd was. Ook met deze pulley trekker lukte het niet om de as de demonteren. Dus Seeb heeft de as in zijn geheel onder de Jeep vandaan gehaald om deze volgende week mee te nemen naar Offroad Utrecht. …

Wordt vervolgd…

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)