Loet 'de oplichter'

Sebas & Christel, 2 tot en met 10 juni 2001

Lijn (3257 bytes)

Afgelopen weekend heeft Seeb de carburateur van de Jeep gepolijst en helemaal gereviseerd zodat hij er weer als nieuw uitziet. Alsof het allemaal nog niet genoeg is, scheurde bij het monteren één van de bevestigingspunten van de carburateur. Vreselijk balen. We hebben hem toch maar geprobeerd af te stellen en te verzinnen wat we hier mee gaan doen.

Dus 4 juni toch nog effe een klein stukkie gereden. Tegelijkertijd hebben we een beetje anti-lek-spul in de radiator gedaan omdat de radiator van de kachel zo nu en dan lekt. Seeb heeft ook het hele stangenstelsel onder de Jeep, die er voor zorgen dat de auto in zijn 2 of 4 wheel drive staat, er onderuitgehaald en wat versleten dingetjes gerepareerd. En vervolgens weer goed gemonteerd.

Na overal wat informatie opgevraagd te hebben hebben we een heel duur spulletje gekocht om het ingescheurde pootje van de carburateur te plakken. Dit is goed gelukt; na wat polijsten zie je er niets meer van. Vervolgens zijn Seeb en Arjen bezig geweest om de motor goed af te stellen. Er bleken enkele vacuum slangetjes helemaal verkeerd aangesloten te zijn. Deze vacuum slangetjes heeft hij vervangen door nieuwe en zijn nu wel goed aangesloten. Later op die dag zijn we in het JEEPIE gesprongen om eens een stukkie te toeren.... Ik kwam op het leuke idee om de snelweg op te gaan om zo te testen als het JEEPIE boven de 50 komt ook nog in zijn 2 wheel drive zou blijven staan, omdat deze voorheen boven de 50 km in zijn neutraal sprong.

Toen we rond de 80 km per uur reden kwam er vreselijk veel lawaai uit de tussenbak alsof we met een normale auto 100 reden in zijn 1e versnelling. En ineens kwamen er vreselijk klappen onder de motorkap vandaan. We zijn dus direct de snelweg weer afgegaan en bij een benzinepomp gestopt. Het lijkt er op als of er een soort backfire uit de luchtfilter komt, maar dan met een meer klakkend geluid. Uiteindelijk zijn we weer met 10 km per uur via binnendoor weggetjes weer naar huis gereden. Maar bij ieder beetje te veel gas kwam er zo'n knal uit. Dus dat was weer vreselijk balen. We hebben hem neergezet en verder niet meer naar gekeken. We hadden het beide echt eventjes helemaal gehad met het JEEPIE!

Seeb heeft de volgende dag even contact opgenomen met Off Road Utrecht. En het leek er toch wel even op dat het motorblok gereviseerd moest worden. Nou moet ik zeggen dat hebben we al vaker gedaan, dus daar zat het probleem niet, maar financieel... We hadden het JEEPIE gekocht met het idee direct het terrein in te kunnen gaan. Maar we hebben nu een half jaar verder nog steeds met dit JEEPIE geen terrein gereden. Wat?!, we zijn zelfs onze woonplaats nog niet uitgeweest. Het voordeel hiervan is dat we het afgelopen half jaar ook nog maar 1 keer hebben getankt!' Maar alle onderdelen bij elkaar opgeteld zitten we toch op zo'n ruime f. 14.000,- dus bij elkaar heeft het JEEPIE ruim 25.000,- gekost en het rijdt nog steeds niet. Dit zijn van die dagen dat je echt baal dat je jezelf zo vreselijk heb laten belazeren door Loet de Heijde (de leverancier van dit JEEPIE). Nu kan ik niet zeggen dat ie f. 14.000,- allemaal aan hem te danken zijn, maar zo'n f. 8.000,- onkosten tot nu toe zeker!

Wordt vervolgd…

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)