Wat een bak!

Sebas & Christel, 11 tot en met 17 juni 2001

Lijn (3257 bytes)

Seeb heeft 2 dagen later de kleppendeksels losgemaakt, en daar kwam het euvel te voorschijn. De tuimelaars van de kleppen worden met behulp van een soort bruggen op zijn plaats gehouden en één van de bruggen was kompleet afgebroken. Vandaar dat er klappen uit het luchtfilter kwamen.

jeepie12.jpg (11802 bytes)
Hier zie je in het midden de gebroken klepbrug.

Kevin van OffRoad Utrecht had ons ook geadviseerd naar de olie van de schakel- en tussenbak te kijken. Dat was maar goed ook, want deze was zo dik als stroop en er lag ook een naaldlager onder in de schakelbak. Hoe die daar komt is nog steeds een raadsel. Afgelopen vrijdag, 15 juni, heeft Seeb een dagje vrijgenomen, en ik heb per 2 juli een nieuwe baan zodat ik tot die tijd lekker vrij ben. We zijn dus  weer naar Off Road Utrecht gereden om onderdelen te halen. Acht nieuwe 'klep-bruggen' en nieuwe pakkingen voor de klepdeksels f. 55,- incl. BTW.

Tijdens een leuk gespek met Kevin van Off Road Utrecht kwam het gesprek ook op het vreselijke lawaai uit de tussenbak. Mede omdat de olie te dik was en omdat er een naaldlager onder in de bak lag neemt Seeb het zekere voor het onzekere en gaat de schakel- en de tussenbak verder uit elkaar halen. Kevin zou ons komende week een revisiesetje toesturen. Als de tussenbak er onderuit is kunnen we gelijk zien of de koppelingsplaten en de drukgroep nog in orde zijn. Afgelopen zaterdag is Seeb dus druk bezig geweest met het demonteren van beide bakken. En zo kwam hij diverse versleten onderdelen tegen. En ook miste hij een aantal rubbers. Vandaar dat bij het schakelen de versnellings pook bewegingen maakte waar je als meid behoorlijk opgewonden van kan raken ;-) Dat wordt dus   volgend weekend weer een ritje naar Off Road Utrecht om de ontbrekende onderdelen op te halen. Want ook de koppelingsplaten en de drukgroep zijn niet helemaal in orde. Zondag kwamen Thom en Arne langs om Seeb een beetje te helpen met klussen aan de JEEP. Dat was heel tof!

Wordt vervolgd…

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)