Jeepie naar het buitenland

Sebas & Christel, 9 juli tot en met 9 augustus 2001

Lijn (3257 bytes)

9 juli tot en met 9 augustus

We hebben nog 10 dagen om het JEEPIE gereed te krijgen voor het weekendje Bilstain (B). Dus Seeb is de afgelopen dagen druk bezig geweest om de nieuwe RVS raamscharnieren er goed op te krijgen. Ondertussen heeft hij ook maar eens onder het JEEPIE gekeken waarom hij zo vreselijk bibbert bij het optrekken. En ja hoor bijna alle bouten van de tussen- en schakelbak zaten los, er lag zelfs een bout op het chassis deze was er helemaal uitgetrild. Nadat hij alles had vastgedraaid deed het JEEPIE het weer prima. Dat was gelukkig een meevaller.

Omdat het weekendje Bilstain steeds dichterbij komt en het toch wel heel makkelijk is om onderling contact te hebben onderweg daar naartoe heeft Seeb het 27 MC bakkie maar gemonteerd. Het was de bedoeling dat deze achter het dashboard zou komen te zitten, maar bij het monteren van het dashboard (zie het verhaaltje ‘Bevrijdingsdag voor een Jeepie’ - 1 tot en met 7 mei) bleek dat daar ook een kachelpijp hoort te lopen, dus toen hebben we het bakkie en de kachelpijp er maar achteruit gelaten. Maar omdat het op de heen of terug weg vreselijk weer kan zijn, leek een goed aangesloten kachelpijp geen overbodige luxe. Dus Seeb heeft de kachelpijp flink warm gestookt en hem zo in model gebracht dat deze wel achter het dashboard past. En het 27 MC bakkie onder de bijrijderstoel gemonteerd.

De ruitenwissers hadden het ook nog nooit gedaan, dus een paar nieuwe extra draden getrokken en voilą de ruitenwissers deden het. Daarna nog even van de oude uitlaatstukken een verlengstukje aan de cheribombs gemaakt en helemaal mooi zwart gespoten met hitte bestendige verf en ook dat ziet er weer picobello uit. Tevens moesten de sidepipes aan de zijkanten nog vastgezet worden, want de uitlaatpakking bij het motorblok lekte een beetje. Maar nu de sidepipes vastzitten is het beter. Ook hadden we nog steeds geen remlichten en dat is als je zo’n 200 km gaat rijden toch wel noodzakelijk. Dus dit moest nog effe voor de 19de werkend gemaakt worden. En zo konden we donderdag 19 juli richting Bilstain vertrekken.

Wouter heeft het verhaaltje van dit toffe culinaire weekend leuk weergegeven, en is ook op deze site terug te vinden. Om het JEEP verhaal compleet te houden zal ik nog een klein stukje over het JEEPIE in Bilstain vertellen. Met minimale bepakking (wat ik natuurlijk met een DODGE niet echt gewend ben) i.v.m. beperkte kofferruimte waar ook nog een reservewiel in moest zijn we ’s morgens vroeg vertrokken. De heenreis ging perfect tot we de afslag N3 miste, het ging toen niet alleen fout met de juiste weg volgen, maar ook met het JEEPIE ging er iets fout. Het regende inmiddels al een uur en hadden dus ook al een uur onze ruitenwissers aan staan, en ineens klapte alles uit: de ruitenwissers, verlichting, motor, 27 MC bakkie... alles! Dus we moesten op een heel vervelend stukkie stoppen. Arne (met Chevy) en Olav en Carolien (met Range Rover) reden achter ons en stopte dus ook. We kwamen er snel achter dat er een zekering uit lag. Maar niemand had zekeringen bij zich. Dus dit moet op het lijstje voor de volgende keer. Met een beetje gegoochel kon het JEEPIE weer starten en doorrijden naar de volgende pomp. Waar de overige zich konden verdiepen in de weg naar Bilstain en wij ons konden verdiepen in het vervangen van zekeringen.

Onderweg nog enkele zekeringen verspeeld bij het aanzetten van de ruitenwissers. Maar gelukkig hadden we Bilstain snel gevonden. Het weer bleef tot ’s avonds erg slecht net zoals het humeur van de eigenaar. Gelukkig werd het weer de volgende dag stukken beter, en kon eindelijk het kapje van ons JEEPIE en werd hij weer helemaal stoer. Toen we dus uitgingen zoeken waarom de zekeringen er steeds uitklapten kwamen we al snel bij de ruitenwissermotor. Deze helemaal uit elkaar gehaald, maar niets bijzonders te zien tot we de bedrading nog eens goed gingen bekijken. De bedrading liep langs het mechanisme van de ruitenwissers waardoor dus de mantel langzaam weg gesleten was en vervolgens kortsluiting maakte. Dus tape erom en klaar. Alleen het mechanisme bleef nu niet meer in elkaar zitten. Waarschijnlijk hebben we in ons enthousiasme een onderdeeltje kwijt gemaakt. Met een beetje creativiteit en een Heineken (waar het idee van de ChaosBoyz ontstaan is!!) dopje was dit euvel zo opgelost.

In het terrein hebben we het rustig aan gedaan, omdat we toch wel zuinig op ons JEEPIE zijn. Niet iedereen is deze rijstijl van Seeb gewend, zelfs ik niet, maar ik was er wel erg blij om. Alleen bij iedere heuvel lopen er enkele liters benzine uit de tank. Dat was waarschijnlijk ook de reden waarom de eerste kilometers naar Bilstain de tank zo hard leeg ging. Bij iedere hobbel in het asfalt klotste er dus ook benzine uit. Dus waarschijnlijk moeten we aankomende winter de benzinetank vervangen. Kunnen we er gelijk een grotere tank onderzetten, want nu zit er ongeveer een 45 liter tank onder en dat is voor een V8 toch wat aan de krappe kant. Tevens kwam er steeds meer herrie uit het uitlaat spruitstuk omdat de pakking lekte. Dit is gekomen omdat we een lange tijd hebben gereden zonder de sidepipes vast te zetten, waardoor deze dus flink aan het motorblok hebben staan te jutteren. Bij thuiskomst moeten we de pakking maar effe vervangen. En zeker het vermelden waard, in Bilstain heb ik eindelijk het lef gehad om samen met Wouter de stoel achter het stuur een stuk naar voren te zetten en alleen in het JEEPIE gesprongen en een stuk over de camping gereden. JOEHOE! Maar omdat ik de remmen eigelijk helemaal niet vond remmen heb ik het bij de camping gelaten. Seeb bevestigde ook dat er iets niet helemaal klopte met de achterremmen. Dus ook hier moeten we bij thuiskomst maar eens naar kijken.

Maar het weekendje Bilstain was helemaal top! Dit was het eerste terrein-rij-weekendje met ons JEEPIE, en we hebben (voor het eerst!!!) geen schade gereden. Ik ben trots op je SEEB! Eenmaal thuis heeft Seeb de uitlaatpakking vervangen. En zijn we nog een dagje naar Ouddorp gereden om lekker met wat vriendjes en vriendinnetjes naar het strand te gaan. Dat was ook weer heel gaaf. Maar Rafaėl reed achter ons en zag bij iedere hobbel in het asfalt enkele liters benzine uit de tank gutsen, dus hier moeten we nog wel iets aan gaan doen. Daarna hebben we het JEEPIE effe in de tuin laten staan, we moeten nu echt even verder met de verbouwing thuis, die inmiddels al enkele maanden tot stilstand was gekomen. Toen het JEEPIE een week stil stond lag er een plasje olie onder, uit een kleine inspectie bleek dat het remvloeistof uit de remdrukverdeler was. Dus daar moeten we nog maar een keertje, na de verbouwing, naar kijken.

Wordt vervolgd…

[ vorige pagina ]

Lijn (3257 bytes)