Feestje?

lijn1.gif (3257 bytes)

Mijn Zuster Nelle had, samen met haar vriend Anne een paar goede redenen om een groot feest te geven. Ze wonen op een nogal ruim bemeten landgoed met een landschapstuin met vijver, diverse schuren, weilanden etc. Hartstikke mooi landgoed in het Friese Fochteloo. Het feestje werd groots opgezet en om het leuk te maken werden vrienden en familie gevraagd om een bijdrage te leveren door iets van je hobby te demonstreren aan de overige gasten :

Affijn. Die Dodge demonstratie, daar was ik dus druk mee.


Helemaal voordat we begonnen, even opzetten.

Eerst binnen de Chaosboyz gebrainstormd wat er voor leuks te bedenken was. Xel kwam met het lumineuze idee van een levensgrote BIBBERspiraal. Eigenlijk heel simpel. Staaldraad spannen, accu met toeter er aan en een stok van een hark met een stalen klerenhanger eraan die contact kon maken met de staaldraad. De bijrijder moest dan de stok uit het portier om de staaldraad houden, zonder deze te raken. In de tussentijd moest de berijder het stukje van 15 meter, voorzien van obstakels in de vorm van opgestapelde boomstammetjes, afrijden en uiteindelijk tot stilstand komen bij een paal, die net niet geraakt mocht worden. Punten werden door mij op zeer “objectieve” wijze toegekend aan de voorafgaande quiz met vragen over de Dodge en het aantal malen dat de toeter afgegaan was en het aantal centimeters dat er vanaf de paal gestopt werd. 


In de rij om het ook te mogen.
Iedereen die wilde, mocht een team vormen en rijden. Dat heb ik geweten. Nou: dikke pret. De gasten stonden in de rij om dat mee te maken. De hele middag is er gereden. Het prachtige grasveld totaal naar de knoppen gemaald. De boomstammetjes moesten met hele dikke palen in de grond verankert worden, die vlogen in eerst instantie als luciferhoutjes in de rondte bij het overheenrijden.

Logs goed verankert.
De zaak zo neergelegd dat de Dodge bij rustig rijden flink moest grommen om over de obstakeltjes te komen. 

Actiefoto
De meeste mensen gingen gelukkig heel voorzichtig er overheen, en er moest soms wel even achteruit gereden worden om door te rijden. Ik heb ook wel wat benauwde momenten meegemaakt, toen een enthousiasteling vol gas gaf en het rem pedaal niet een-twee-drie kon vinden. Tjongejonge, wat ging dat hard. Ik moest springen om niet overreden te worden door een wild te keer gaande Dodge die opeens geen enkele moeite had om met metershoge bokkesprongen de 15 meter in twee seconden af te leggen. Pas toen realiseerde ik me wel dat het uit handen geven van mijn Dodge aan allerlei goedwillende lieden wel eigenlijk wat naief was. Gelukkig liep ook dit goed af. Zweet stond in mijn handen, moet ik wel bekennen…

Eindresultaat
Het liep, zoals gezegd, iets minder goed af voor het grasveld. Diepe geulen en veel modder was het resultaat. Ik heb achteraf zo goed als kwaad weer alles dichtgeschept, maar Anne zit nu (in september) nog steeds niet lekker op zijn grasmaai machine. Het is nu een soort hindernissengrasveld geworden. Tja, je moet er wat voor overhebben. Nietwaar? 

Al met al wel heel geslaagd. Mooi weer. Gezellige mensen. Leuk met de Dodge gespeeld en een verschrikkelijk leuk feestje gehad. Waar een Dodge toch al niet goed voor is.

Auteur : Wouter

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)