Afrikahaven

28 februari 2004

Lijn (3257 bytes)

Zaterdag was het dan zover, eindelijk weer een dagje terreinrijden... Het heeft even geduurd, maar het was de moeite waard. Om 10 uur gingen we ons verzamelen bij Oscar in Oostzaan, om daar eerst een lekker bakje koffie te drinken.Er waren al een aantal chaoten, maar even voor 10.30 misten we er toch een aantal, dat werd dus bellen. En ja hoor FILE, er was een behoorlijke sneeuwval en dat veroorzaakte wat ongelukken… Caatje heeft er nog 1 onder gehad (Onder de dods). We besloten dat de filegroep rechtstreeks naar de 2 de verzamelplaats zouden rijden, en wij ook al glijdend door de sneeuw daarheen zouden rijden. Eenmaal aangekomen bij de 2 de verzamelplek, zijn we in convooi richting Afrikahaven gereden, we waren met een behoorlijke grote groep, Geweldig!!!!!!

Daar aangekomen, was er al een probleem, Roger kwam niet met de bus over een klein heuveltje, dat werd dus even over de heuvel heenslepen. We reden verder naar de plek waar Oscar zijn vreetschuur zou neerzetten, tentje opzetten, vuurtje maken en gaaaaaaaaaaaaaaan met die dodsen die al zolang op wat blubber moesten wachten. Helaas is het terrein zo groot en zijn we in groepen het terrein in gegaan, dus sommige chaoten komen niet in mijn verhaal voor… Oscar had echter een halve auto bij zich en daar moest nog een voorste aandrijfas ondergemaakt worden, deze is er ondergezet door Oscar en Ronald, en zo kon Oscar ook ff lekker blubberen.

Eenmaal in het terrein zagen we dat Oscar wat moeite doen om een heuvel op te komen, uiteindelijk is hij erdoor Josh uitgetrokken, eerst naar links maar dat werd een beetje link en Oscar voelde zich niet echt meer op zijn gemak, okee dan maar naar rechts trekken en dat kwam helemaal goed, Oscar was weer boven.. Maurice was nog beneden en die wilde natuurlijk ook naar boven toe, een paar keer een poging en hij zat vast… Tja en nu? Ronald was dat getrek naar boven toe zo zat, dat hij hem een handje wilde helpen door hem beneden eruit wilde trekken… Josh zei doodleuk je moet rechts aanhouden, ja ja dat heeft Ronald geweten want hij dook met zijn neus een sloot in…

Na ruim een half uur is Ronald eruit gelierd door Rienk, en eenmaal bijna boven is Ronald weer naar beneden gegaan, nee niet de sloot in maar links aangehouden waar de sloot op hield. En zo kwam Ronald ook beneden, heeft Maurice uit de bagger getrokken. Maurice had helaas geen Hummers onder zijn K30 en is er ook door Rienk uitgelierd… Alleen waar is Ronald gebleven? Volgens lopende verkenners kan je er alleen via de glibberige heuvel uit, nou niet dus, Ronald kwam via de andere kant gezellig aanrijden, er was dus een simpele uitgang (al die leuke moeite voor niks gedaan, maar het was het zeker waard) Iedereen verging van de honger en Oscar was al aan het bakken geslagen….Vreten!!!!!!! Hij heeft heerlijke broodjes met worst en zuurkool gemaakt, en die zelfgemaakte mosterd/knoflooksaus was heerlijk!

Na het eten weer het terrein in….

Samen met de 2 Laro’s gingen Mike, Arne, Sander en Ton een keer een andere kant op.Om daar verder het pad te kunnen volgen moesten we door een korte diepe kuil met een ijzeren buis die er langs lag. Mike ging heel voorzichtig de kuil in maar kwam toch steeds dichterbij die buis. Zo dicht dat hij er een flinke deuk aan overhield. Omdat de buis op zo’n halve cm bij zijn Dodge bleef zitten hebben we de buis uit moeten graven zodat hij wat opzij geduwd kon worden. Daarna ging Arne erin en die bleef met zijn nieuwe kentekenplaat hangen maar kwam er wel door. Ton bleef net als Mike steken door de trekhaak en zat met zijn bumper op de grond. Hij had even een klein rukje van Arne nodig om weer los te komen maar de kentekenplaatverlichting bleef achter. Sander met zijn korte wielbasis reed er gewoon doorheen. Wat een saaie terreinwagen ;-)

Daarna zijn we naar hetzelfde stuk gegaan waar Ronald de sloot in reed. Daar hebben we wat rondgereden maar we wilden niet op de makkelijke manier eruit. Waar Oscar scheef tegenaan stond en Maurice ook niet opkwam. Daar wilden we eruit. Dat lukte dus bij allemaal in 1 keer. Dan kun je zien wat een verschil het uitmaakt als je de goede banden eronder hebt zitten. 

Zoals jullie hebben kunnen lezen van onze verkenningstocht op 1 febr hebben we in een gedeelte van de afrikahaven flink vast gezeten in een moerassig gebied… Nou dat moest dus weer gebeuren want er zijn daar stijle heuvels waar we echt wel omhoog moesten. Ton Steurs, Josh, Caatje, Manuel, en Ronald en Hanna waren al flink aan het proberen om omhoog te komen, Josh ging als een beest te keer maar kwam echter niet omhoog… Caatje had na wat pogingen een andere heuvel gepakt, Ronald is boven gekomen, door steeds een stukje op te schuiven en nog niet kapotgereden stukken te pakken. De rest is via een andere heuvel boven gekomen…. Manuel had wel wat problemen, en daar moest gesleept worden, en uiteraard motorkaphangen. En ja iedereen was boven, en wat denk je komt de rest nog ff aanzetten…. En ook lekker het moeras in, Arne, Mike, Ton, en 2 landrovers zijn nog even lekker gaan spelen, heuveltje op en weer naar beneden……….Helaas het is niemand gelukt om boven te komen….

Manuel en zijn bijrijder namen afscheid en gingen naar huis, toen we allemaal weer hoog en droog waren kwamen ze weer terug, probleempje? Ja Manuel zijn bijrijder had tijdens het motorkaphangen zijn bril op de auto neergelegt, en natuurlijk vergeten weet op te doen… We hebben nog gezocht maar er waren al zoveel auto’s overheen gereden dat die bril niet meer te vinden was, ook niet in delen…..

We zijn met z’n allen weer terug gegaan naar het kamp, tenten ed afgebroken en afscheid van elkaar genomen. Het was een geweldige dag iedereen heeft genoten. Dit terrein was voor ons nieuw, en we gaan er zeker nog een keertje terug.

Bedankt iedereen voor de gezelligheid en tot de volgende keer.

Auteurs : Hanna en Ton

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)