Afrikahaven - ChaosBoyz

13 maart 2005

Lijn (3257 bytes)

 

De aanloop naar het terreinrijden leek wel een afvalrace. 15 aanmeldingen, uiteindelijk 7 autoís op de verzamelplaats. Josh en Caatje waren met 1 W200 gekomen, maar Caatje voelde zich niet helemaal lekker, dus die zijn gelijk weer huiswaarts gegaan. Resultaat: 1 maal K30 en 6 maal W200 waarvan er drie op wegbandjes, een rustig dagje.

De lager gelegen gebieden in het terrein waren aan de "vochtige" kant. Dat werd meteen duidelijk gedemonstreerd door 2 Nissan Patrols die elkaar door een modderspoor aan het trekken waren. Na een paar vermakelijke minuten was het spoor vrij en liet Rienk even zien hoe je dat met een Dodge moet doen. Gas op de bodem en gaan! En aan het eind heel subtiel omkeren en vol gas weer terug. Voor Sander was de geul ook geen probleem, alleen Wouter had er iets meer moeite mee. De twee Dodges op wegbanden (de derde hebben we niet meer gezien die dag) besloten er langs te gaan. Maar ook dat ging niet zonder slag of stoot. Simon wilde iets te fanatiek doorrijden en kwam dwars op zijn route te staan. Kon Sander mooi even showen waar die een diesel voor heeft: trekken.

De volgende hindernis was een heuvelrug. Rienk deed weer voor hoe het moest, vol gas en een flinke aanloop. Goed voorbeeld doet volgen, een paar minuten later waren ook Wouter en Sander erover heen. Daarna was het de beurt aan de Dodges met de wegbandjes. Sander Boers en Simon zijn onder het motto: "de aanhouder wint" bovengekomen, maar we zijn gestopt met pogingen tellen ;-) Volgende keer andere bandjes heren? 

Simpele afstandsbediening

 

Volgende stop was het spoor langs de golfbaan. En dat werd na een paar meter al letterlijk een stop. Het zag er drassig uit, maar ja, we hebben een dodge toch? De eerste kuil in het spoor was teveel voor de Dodge van Wouter. We hebben nog een poging ondernomen om vooruit te lieren, maar de jonge aanwas was niet bestand tegen het Dodge geweld. Dan maar met de lier van Rienk achteruit. Het feit dat zijn afstandbediening bestaat uit 3 losse draadjes heeft tot gevolg gehad dat Rienk een aantal malen een oplazer kreeg. Geen beter vermaak als leedvermaak, sorry Rienk. 

 

Bobine vervangen

 

Dan maar weer een rondje rijden op zoek naar een andere uitdaging. 
Daar kwamen we Bas uit Zwanenburg weer tegen, die waren we in het begin ook kwijt geraakt. En daar was meteen de uitdaging, zijn motor bleef niet lopen. Een korte diagnose leerde dat de bobine geen vonk gaf. Rienk bood zijn reserve bobine aan en Bas kon weer rijden.

 

 

Schuinmarcheerder

Weer onderweg was Wouter iets te fanatiek met het nemen van een bocht omhoog en kwam met zijn wielen niet helemaal in het spoor. Gezekerd door de K30 achteruit en het probleem was weer verhopen. 

 

 

 


Draaien moeten jullie...

 

Het eerste spoor dan maar weer door. Alleen deze keer was het niet zoín succes voor Rienk zín Dodge. Grote rookwolken onder de motorkap voorspelden weinig goeds. De motor was te heet geworden en koelvloeistof spoot uit het expansievaatje. Rienk haalde zijn schouders op en tikte de elektrische fans weer aan: "die hadden er even geen zin meer in, probleem is zo opgelost". Ik hoop dat je al koelvloeistof bijgevuld heb ;-)

 

Sander heeft nog even een eenzame Suzuki Samurai los mogen trekken, maar toen hebben we besloten er een eind aan te breien. De rest van het terrein hadden of al gedaan, of was te drassig om te proberen. Buiten elektrische problemen van Bas onder de motorkap is er volgens mij geen schade gereden. Het was een goeie dag. 

Vast

 

 

 

 

 

Auteur: Thom

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)