Capelle a/d IJssel - JeeBee

11 februari 2001

Lijn (3257 bytes)

Eindelijk weer eens een evenement in onze regio! Daarnaast was het voor de meeste van ons de eerste keer van dit jaar... Ditmaal hebben we van tevoren mailtjes gestuurd naar allerlei bezoekers die ons ooit eens hadden gemaild om te kijken of we de opkomst een beetje konden vergroten. Het resultaat was op zich teleurstellend; van de vele tientallen mails hebben we er maar een vijftal teruggekregen. Het maakt niet uit of je komt of niet, maar een reactie terug is altijd leuk!

capelle03.jpg (10999 bytes)
Het leek wel vloeibaar beton. De rode Rocky had zich aardig vastgezogen; en ik hoor het de DAF YA-126 bestuurder nog roepen: wil je een duwtje?

Nieuwkomers voor ons 'team' waren Danny en Richard, beide in het bezit van een Dodge W200. Richard heeft ondertussen ook de terreinrijd-cursus gevolgd bij 4WD-automagazine en wilde zijn W200 zichzelf wel eens laten bewijzen in het terrein. Danny deed het nog een beetje voorzichtig aan en keek eerst de kat uit de boom. Op zich heel verstandig! Maar volgende keer ontkom je er niet aan, Danny ;-)

's Ochtends rond een uurtje of half twaalf was de verzameling compleet; Kees, Olav, Richard, Thom, Danny en uiteraard ikzelf stonden te popelen om het terrein in te duiken. Later op de dag voegde Sebas en Rob zich ook nog aan de groep. Ook het weer liet ons niet bepaald in de steek; zo nu en dan een beetje zon en de gehele dag hebben we het droog gehouden. Dat had uiteraard ook invloed op het terrein, want het overgrote deel bestond uit zand. Uiteraard zochten wij liever de 'natte' plekken op... Achteraan in het terrein was er ook een put die dusdanig 'gemeen' was dat we die voor de zekerheid maar hebben overgeslagen. En maar goed ook, want de auto's die erin reden leken naderhand meer op een betonmolen. Het bestuur had hun uiterste best gedaan om een leuk terrein te maken met vele heuvels en diepe kuilen.

capelle01.jpg (9888 bytes)
Jammer genoeg net te weinig snelheid om z'n buik eroverheen te krijgen. Dat wordt slepen!

In eerste instantie bleven we eventjes 'inrijden' op het zanderige gedeelte met de lekkere korte heuveltjes. Voor de Land Rover en Range Rover niet zo'n probleem, maar voor een 5.5m lange Dodge kan dat voor de nodige problemen zorgen als je onvoldoende snelheid hebt of de auto net iets lager is dan je zou willen. Het was dan ook de eerste en enige keer die dag dat Richard z'n Dodge net niet over dat laatste heuveltje kreeg. Geen probleem dachten we, die trekken we zo los. Hmmm... dat viel tegen. Niet alleen konden we eerst geen sleepogen vinden aan de voorzijde (aan de achterkant trouwens ook niet...), maar ik groef mijn W200 alleen maar in bij mijn lostrek-pogingen. Uiteindelijk hebben we de Range Rover er ook bij moeten laten komen om hem los te krijgen. Gelijk dus een mooi werkje voor Richard; het plaatsen van wat trekogen aan zijn chassis!

capelle02.jpg (10306 bytes)
Tijd voor een sleepoogje hier en daar, Richard? Scheelt je weer een verbogen nummerplaat ;-)

Eenmaal ingereden gingen we de achterkant van het terrein met de modderige heuvels maar eens nader bestuderen. Daar bleken een aantal paden omhoog, waarvan de meest rechter door heel weinig mensen genomen werd. De sporen waren er diep en erg modderig. Perfect dus voor ons! Beide Dodges reden er in één keer tegenop onder luid applaus van een aantal mensen, maar de kleine (en lage) Land Rover haalde niet eens de voet van de heuvel. Die liep gelijk vast in de sporen die wij met onze Dodges hadden getrokken ;-) Met wat vereende krachten kregen we Kees ook wel weer los. Olav en ik hadden er beide een lintje aan gehangen en na het aftellen gaven we allebei een rukje. Gek genoeg zag ik Kees loskomen en Olav achterruit rijden, terwijl ik geen centimeter bewoog. Sterker nog, ik ging alleen omlaag! Een nadere inspectie leerde dat ik mezelf alleen maar zo'n dertig centimeter de grond in had gegraven... Duidelijk dat die Hummers dus geen zandbanden zijn ;-)

capelle05.jpg (6789 bytes)
Kanonne! Bedankt Rob! Als je nog eens wat weet... Gelukkig zat mijn raam dicht.

In de tussentijd waren Rob en Sebas ook gearriveerd en kon de wedstrijd weer beginnen. Rob heeft ooit eens geroepen dat ie wel eens zou laten zien hoe je echt terrein moest rijden en dat hij tenslotte een oude rot in het vak is. Dat leidt altijd weer tot een soort wedstrijdjes en elkaar opjutten. Zo verliep het uiteindelijk ook bovenop de modderheuvel; we hielden een soort moddergevecht maar dan met Dodges. De truuk was om zo dicht mogelijk bij elkaar te staan en dan met uitgestuurde wielen volgas te geven. Nou, ik heb het geweten! Blij dat mijn raam dichtzat, want anders had ik de modder letterlijk uit mijn cabine kunnen scheppen. Uiteraard liet ik dat niet zomaar gebeuren en pakte ik hem op dezelfde wijze terug. Zo, nu zal hij zijn wagen ook eerst schoon moeten maken alvorens ie naar de APK kan ;-)

Op dezelfde heuvel reed Olav voorop en ik zag dat hij richting een stukje ging dat dieper en modderiger zou zijn dan zijn Rangie aan zou kunnen. Jammer genoeg was mijn kreet over de radio te laat en stond Olav al vast. Zo vast ingeklemd zelfs dat ie uit zijn raam moest klimmen om het sleeplint te bevestigen. Uiteraard heb ik mijn bijrijder ook naar buiten gestuurd om een handje te helpen. En dat vond ie heel erg leuk, toch Danny? Het koste aardig wat moeite om die zware Range Rover los te trekken, maar na verscheidene ruk-pogingen is het toch gelukt met alleen mijn Dodge.

capelle04.jpg (6472 bytes)
Eigenlijk hadden we Kees eerst moeten laten gaan. Nu moest ie door onze diepe sporen met z'n kleine bandjes.

Na wat gepraat te hebben met wat mede-Dodge-eigenaren (ook toevallig werkzaam bij Heineken), gingen we weer terug naar het begin waar het nu een stuk rustiger was geworden. In het parcour was een redelijke kuil gegraven met het overgebleven zand ernaast opgehoopt. Mooi stukje dus voor een Dodge dacht ik. Mischien ging ik er iets teveel naar rechts overheen, maar het enige dat ik van Arne (bijrijder) verstond was iets als ...stoppen...anders val je om. Dus ik gelijk vol op de rem! Blijkt dat hij eigenlijk zei: "Niet stoppen hier, anders val je om!". Gelukkig viel ie niet om, en stapte we maar even uit om te kijken. Hij ging toch niet meer voor- of achteruit. Oei, die stond inderdaad niet zo best. Dat was eveneens de mening van wat omstanders (die het altijd beter weten). Welnee, lintje ervoor en gewoon met wat snelheid over z'n dode punt heentrekken. Klopte gelukkig ook, want hij kwam vlot los en gleed slechts een klein
stukje opzij. Blijft altijd spannend met die Arne...

capelle06.jpg (6896 bytes)
Goed geluisterd, Mike! Enne Arne, volgende keer duidelijker a-r-t-i-c-u-l-e-r-e-n !!!

Het allerlaatste minuutje van de georganiseerde dag leek ons een goed plan om nog eventjes door de modder te scheuren, en Olav ging als eerste met de belofte dat we hem los zouden trekken. Jammer genoeg bleek de blubber ondertussen dusdanig omgeploegd te zijn, dat zijn Range Rover er niet meer doorheen kwam. Dus mijn Dodge er weer achter en slepen maar. Hierbij hadden we veel kracht nodig en na een paar meter werden we gedwongen om te stoppen; er lag een enorme plas met automaat-olie onder de wagen en het stroomde er bijna uit. Shit! Niet weer de koppelomvormer! Helaas wel dus. Gebeurt wel eens vaker bij langdurige krachtinspanningen en ik heb nog geen idee waardoor het nou zo lekt. In de praktijk moeten we gewoon een halfuurtje wachten en dan is de boel zo afgekoeld dat het niet meer lekt. Vaag. Jammer genoeg konden we niet op zoveel begrip rekenen van de organisatie. Tenminste; een iemand ervan. Die bleef net lang genoeg zeiken dat we toch weg moesten, ondanks dat ik niet kon rijden, dat ik aardig geirriteerd begon te raken. Da's niet zo'n goeie beurt voor de heren van JeeBee...

We hebben ons weer eens kostelijk vermaakt op dit lekker zondagje in Capelle a/d IJssel. Weinig schade, veel lol en weer een ervaring rijker. Uiteraard hebben we de Range Rover van Olav aan het einde van het evenement ook versierd met een prachtige sticker van ons team, zodat we wat meer 'reclame' rijden. Dus als je binnenkort eens een donkerpaarse Range Rover door Rotterdam ziet scheuren en je op de achterkant een grote sticker met www.chaosboyz.nl ziet, dan weet je dat je ff moet toeteren voor Olav!

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)