Noorder IJ-polder - ChaosBoyz

8 december 2002

Lijn (3257 bytes)

Zondag 8 december was het eindelijk zo ver. De ChaosBoyz hadden weer een waanzinnige blubberdag met een – zoals gewoonlijk - chaotisch tintje georganiseerd. Sinds de site ge-upgrade is met een link om je te kunnen aanmelden voor een chaosdag, is het animo voor zo’n bijeenkomst flink toegenomen.

Ook dit keer was het aantal deelnemers weer buitengewoon. Dit keer was er gekozen voor twee verzamelpunten; eentje voor de ChaosBoyz-teamleden (bij Oscar thuis) en eentje waar we allemaal verzamelen (benzinestation in Oostzaan) om vervolgens in colonne richting de IJ-polder te rijden. Via de nieuwsbrief werd iedere deelnemer van belangrijke informatie voorzien. Ook dit keer werd weer benadrukt dat dit een plek is waar terrein rijden niet toegestaan is en dat je er rekening mee moet houden dat je weggestuurd kunt worden, of erger, een boete kunt krijgen. Deze waarschuwing was dit keer geen overbodige luxe; daarover verder in het verslag meer…

Oscar geeft aanwijzingen voor het opbouwen van de tent...

Om 11:00 was het verzamelen bij het benzinestation in Oostzaan. Het was erg koud (zeker onder het vriespunt) en de eerste sneeuwvlokken kwamen al naar beneden zetten. Misschien aan het einde van de dag nog een sneeuwballengevecht? Zoals bij elke verzameling op een Chaosdag werd ook dit keer weer driftig motorkap gehangen. Er waren een paar nieuwe gezichten bijgekomen en ook die moesten toegeven aan het telkens terugkomende ritueel. Nadat we allemaal compleet waren werd het sein “Gentlemen, start your engines” gegeven en vertrokken we.

De sneeuwval was ondertussen opgehouden, maar het bleef ijzig koud. Op het terrein aangekomen werden alle tussenbakken in “low” gezet en reden we naar het verzamelpunt. De eerste schade werd op het padje naar het verzamelpunt al gereden door Caroline. Een grote stevige tak zwiepte tegen haar rechterspiegel aan en “pats”, stukgeslagen was ie. Gelukkig was haar wagen nog niet zo lang geleden APK-gekeurd, dus heeft zij nog iets minder dan een jaar de tijd om deze te vervangen. 

Weer geweldig, Oscar!

Op het verzamelpunt aangekomen werden de partytenten gelijk opgezet. Oscar zorgde samen met zijn zwager Daan voor een fantastische catering. Op het menu stonden heerlijk verse broodjes braadworst met zuurkool met daarnaast een heerlijke “Ossies Gluhwein”, zodat de kou iets beter te verdragen was. Josh en Ton hadden nog wat vuurkorven meegenomen. Josh en Caroline zouden nog hout meenemen voor de vuurkorven, maar hadden door de haast dit thuis laten liggen in. Gelukkig had iemand anders gezorgd voor wat pallets, dus een vreugdevuur, of hoe je het ook noemen wilt, kon gemaakt worden.

Ronald kwam wat later met zijn Aquafobia Dodge aanzetten, want zijn Dodge had er die ochtend niet zo veel zin in. Toen hij bij een stoplicht stond en het stoplicht sprong op groen gaf zijn Dodge er de brui aan. Op zo’n moment heb je er goed de balen in. Even snel wat rommelen met de ontstekingskabels. Nog een keertje proberen maar… Vroemmmm!!! Eindelijk, we kunnen weer rollen. Dit keer gedroeg zijn Dodge zich niet als een Aqua-fobia, maar meer als een waternimf. Geen plas kon hem meer stoppen. De plas waarin Mike, de vorige keer dat we de IJ-polder bezochten, glansrijk kwam stil te staan, was voor Ronald en zijn Dodge dit keer geen Mission Impossible. 

Ook Danny is lekker bezig...

De ChaosBoyz doen hun naam ook vandaag weer eer aan. Olav was dit keer weer zonder Range Rover en Arne zonder zijn K30 (die een gigantische metamorfose ondergaat op dat moment). De Jeep van Thom ligt weer helemaal open wachtend op een nieuw kloppend hart, dus die heeft zich helemaal uitgeleefd met z’n mountainbike en iedereen van hele nuttige tips en aanwijzingen voorzien.. Sebas is thuisgebleven met aanlopende remmen. 

Daan was met zijn Bronco dit keer (eindelijk) het terrein opgereden, met in zijn kielzog een 2WD H200 Hyundaibusje. Dus weer niet echt een prestatie. We zouden hem de volgende keer eens echt goed moeten aanmoedigen, zodat ie dit keer zijn auto gaat gebruiken waarvoor het geschapen is. Zelfs Arne wist het met zijn lease-Octavia helemaal tot aan het verzamelpunt te brengen, hoewel daar wat snelheid en ongetwijfeld wat krassen aan te pas moest komen ;-)

Wouter had zich zo verheugd op deze dag. Echter zijn linker voorrem was maar niet gangbaar te maken dus werd deze dag zo ongeveer een droom die als een horror eindigde. Josh heeft hem nog een tijd lang geholpen die remklauw die helemaal vast zat los te krijgen, maar helaas. Gelukkig is Wouter niet voor één gat te vangen en is hij gezellig ingestapt bij Josh en Caroline en heeft hij toch nog lekker ongegeneerd kunnen genieten van het ruige werk. Het was even schrikken toen de (witte) Suzuki van onze gasten op z’n kant ging. Gelukkig had het autootje weinig schade en werd de rit hervat. 

Hier en daar toch nog modder

Ronald kwam toch nog een keer goed vast te zitten in een waterige blubberpartij. Josh en Caroline kwamen toevallig langszetten en hebben hem weer “vlot” getrokken. Het was een heel naar geluid al die takken die als nagels over een krijtbord langs je laklaag gaan. Gelukkig heeft dit niet tot lakschade geleid bij de auto van Caroline. Het terrein was erg spannend en op sommige stukken erg lastig te begaan. Dan komt er een stukje techniek om de hoek kijken of het is een kwestie van geluk hebben. Na verloop van tijd werd het bij Ossies Place steeds gezelliger, want zijn Gluhwein was in dit geval een lekker opkikkertje en al snel kwamen de sterke verhalen boven tafel. 

Josh en Caroline waren achter het terrein en reden richting de ingang van het terrein. Het was ongeveer 13:00 en het zonnetje begon langzaam door te breken. Caroline zat achter het stuur en trapte ineens flink op de rem, SHIT Politie!!! Snel in zijn achteruit en met niet al te veel geluid weer achteruit gereden totdat wij uit het zicht waren van de politie. Helaas was de antenne van haar bakkie niet aangesloten, dus snel Mike bellen dat de politie op komst is. Verderop reed hij samen met een hele stoet 4x4's langs het water en liet via de 27mc kennen dat wij als ChaosBoyz solidair zouden blijven en terug zouden keren naar het verzamelpunt. Het was opvallend om te zien dat ook de gastrijders allemaal terugkeerde. Geweldig! Wij bleven staan waar we stonden, want daar kwam zeker geen politie. Hopen maar dat bij de rest de boodschap ook goed overkwam. Na ongeveer 8 minuten gewacht te hebben reden ze langzaam naar het verzamelpunt. De auto werd ook dit keer weer verstopt en op naar het punt. Daar heerste een aardige mineurstemming en werden de partytentjes afgebroken. Het zag er sterk naar uit dat dit einde oefening betekende…

Ronald en z'n 'Aquafobia' ;-)

De agenten waren te voet (lafaards!!) naar het verzamelpunt gelopen. Daar hebben ze dringend verzocht alles af te bouwen en het terrein te verlaten. Dit keer bleef het bij een waarschuwing. Van alle auto’s die er stonden werd het kenteken genoteerd. Als je nog een keer “betrapt” wordt op het terrein dan wordt de waarschuwing omgezet in een flinke boete. Dus inpakken maar… 

Alleen Harry die achterin het terrein nog aan het rijden was met zijn Suzi-cluppie is nog tot 17:00 gebleven. Hij had niets gemerkt van het politiebezoek en vond het ook wel een beetje vreemd dat er ineens niemand meer was op het verzamelpunt…. wat?? Het verzamelpunt was ineens weer een nietszeggend centraal gelegen stuk in het terrein geworden. 

De meeste deelnemers zijn gelijk naar huis gereden. Caroline kwam nog met het plan om door te rijden naar de Maasvlakte het was immers 14:00. Maar nadat men bij Oscar thuis was aangekomen en daar zijn spullen eruit hadden gegooid, werd het plan om naar de Maasvlakte te gaan afgeblazen. Het werd immers al om half 5 donker en dan had je maar een half uurtje tot een uurtje kunnen rijden. Dus besloten wij allemaal deze dag te laten voor wat het was. We hadden het allemaal reuze naar onze zin gehad, mede door het enorme animo van andere blubberfreaks. 

Auteur : Caroline

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)