Pelves - Frankrijk

2 tot 5 Juni 2000

Lijn (3257 bytes)

Een hele rij Dodges wachten op LPG. Een rottig slagboompje dat de pomphouder ook nog eens op z'n dooie akkertje bediende! Pas na ca. 2 uur konden we onze weg weer vervolgen.

Een keer per jaar organiseert de Dodge Trucks Benelux (DTB) een evenement in Frankrijk. Ieder jaar weer een ander terrein, en dit jaar was de keuze gevallen op een terrein in Pelves. Een geweldig terrein ver van de bewoonde wereld. Achteraf hoorden we dat de DTB de enige Nederlandse 4x4 club was die nog gebruik mocht maken van het terrein. Andere clubs hadden zich blijkbaar misdragen ;-) En zoals altijd werd het evenement in een lang hemelvaartweekend gehouden (vrijdag t/m maandag)...

Na een tweetal verzamelpunten met het nodige 'motorkaphangen' en vooral ook kennismaken met andere Dodge-rijders, gingen we op weg naar een tankstation in Douai. Hier zag de pomphouder ons al aankomen; maar liefst 23 LPG-slurpende pickups die elk vrij gaatje op hun wagen hebben voorzien van LPG-tanks.

Het is voor veel weggebruikers een imposant gezicht om een stoet van die grote amerikaanse pickups voorbij te zien komen. Als we voorzichtig mogen schatten hadden we een colonne van toch wel bijna anderhalf tot twee kilometer lang. Vind je het gek dat mensen vanzelf ruimte voor ons maken? ;-)

Ons clubje van 8 personen bouwden al snel een compleet tentenkamp met overdekt middenstuk. Laat de regen maar komen!

Eenmaal op het terrein aangekomen begint iedereen druk z'n tent op te zetten en zien we tot onze verbazing dat niet iedereen alleen het hoogstnoodzakelijke heeft meegenomen; generatoren, brandweerspuiten, slijptollen, onderdelen en zelfs een heuse frituurpan werden tevoorschijn getoverd!

Gelijk na het opzetten van ons 'kamp' gaan we het terrein eens verkennen. Mike met z'n 2WD D350 komt gelijk alweer vast te zitten in een moeraspad. Sebas met z'n 2WD D200 heeft ook al niet zo'n geluk en kiest het verkeerde pad, valt opzij tegen zijn laadbak zodat kentekenplaat en plamuur hun vuurdoop vast hebben gekregen. In de schemering heerlijk bij het kampvuur geBBQed en vervolgens met drie Dodges een mooie route door het hoge gras gereden. Hier liet Arne ff zien dat de chauffeur uitmaakt of je auto wel of niet uit de prut weet te krijgen, he Mike?

Mooi stukje door het hoge gras. De 2WD's hadden het moeilijk maar wisten zich er op eigen kracht uit te manouvreren...

De zaterdag bleek een geweldig zonnige dag te worden. Jammer dat veel Dodge-rijders hun auto's zo ontzien en er weinig meer mee doen dan alleen poetsen. De die-hards leefden zich uit in de kalk-groeve en dat was aan de auto's te zien ook!

Af en toe lekker relaxen met een biertje en een beetje genieten van het uitzicht en de zon...

Zaterdagavond werd er door een aantal fanatiekelingen geracet over een 'circuit' vlak naast het kamp. In de middag was de spuit erop gezet om een lekkere 'plas' te krijgen, en er werd dan ook om het hardst doorheen gereden om een zo groot mogelijke golf te maken. Helaas zijn sommige Dodge-motoren bang voor zo veel water ;-) Diezelfde avond besloot Angelique (Mike's vriendin) om een dans-show weg te geven op de motorkap van de Dodge van Rob. Hij bediende de muziek en zijn verstralers om een spectaculaire show te maken...

 

Op deze manier werd Angelique het middelpunt van aandacht op zaterdagavond.

Zondag viel er regelmatig een flinke hoeveelheid regen, maar dat maakte het parcour er alleen maar spannender op! 's Middags werd er wat steen weggehakt en besloten een aantal om een korte, steile helling te nemen om via de rand van het meer weer omhoog te komen. Uiteraard zijn er dan ook weer 'bikkels' die denken dat als je eraf kunt, je er ook weer tegenop kunt. Dat gaat echter alleen met veel geweld en vol gas.

Spectaculair gezicht; zo'n Dodge die dik een meter in de lucht springt. Gelukkig had de bestuurder een hard hoofd; hij kwam nogal onzacht met z'n dak in aanraking.

Op de laatste avond van onze reis werd zo'n beetje alles wat kon branden op de vuurstapel gegooid. Ach, waarom zou je het bankstel weer mee terugnemen? En al die pallets die je hebt 'gevonden' in de nabijgelegen dorpjes? Uiteraard waren de sterke verhalen ook van de partij en werd het een supergezellige avond/nacht. De meesten van ons gingen pas laat en vooral flink onder de alcohol naar hun tent.

Zelfs een compleet twee- en driezitsbankstel ging in stukjes op het vuur. Onder hevig protest van het bestuur weliswaar, maar wat is zo'n evenement zonder een beetje gein?

De maandag begon voor velen al met het opbreken van hun tenten. Er werd nog wat nagekletst en er werd besloten op eigen gelegenheid terug te rijden naar Nederland. Het probleem van zo'n colonne is de snelheid; gemiddeld lag die rond de 70km/h op de heenreis. Nu zag je dat er groepjes werden gevormd, en men ging dit keer wat sneller richting huis. Logisch, want de meesten moesten de volgende dag weer vroeg op! Op wat deukjes, missend plamuur, verbogen kentekenplaat en een lekke gasleiding na, hebben we het toch relatief probleemloos vreselijk naar ons zin gehad.

Buiten het feit dat het evenement alleen voor Dodge-voertuigen is bestemd, hebben we er geweldige herinneringen aan overgehouden. We kijken dan ook allemaal uit naar het volgende hemelvaartsweekend! Bedankt DTB!

Auteur : Mike

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)