Sclayn - Chateau de Chérimont

5 t/m 7 mei 2005

Lijn (3257 bytes)

Ditmaal eens een verslag vanuit de ogen van een 'nieuwe' bijrijder van de chaoten ;-) Maar eerst een verslagje van Hanna over de eerste groep chaoten die woensdag al vertrok...

Woensdagavond vertrok de eerste ploeg naar Sclayn in belgie. Rond 20.30 vertrokken Sander en Christa, Thom , Ronald en Hanna vanuit ijsselstein naar Sclayn. De heenreis ging super, we hebben rustig aan gereden, en rond 0.30 uur kwamen we daar aan… Maar oei oei, we dachten een plekje te kunnen uitzoeken NOT!!! We kwamen aan op het grasveld waar we altijd staan, en we zagen veel tenten en auto’s ,en geen plek. We zijn toen doorgereden naar het kasteel om te kijken of daar nog plek was, ook niet dus, we begonnen al stevig te balen. Dus met z’n allen keren bij het Kasteel en terug naar het grasveld. We zijn uitgestapt en hebben gekeken waar nog plek was, en ja hoor nog 1 klein plekje op het gras. Het kampeer terrein was nat, blubberig en glad! En het regende pijpenstelen, bah bah bah Ronald probeerde zijn dodge met vouwcaravan door de blubber te krijgen, en dat ging bizar moeilijk zonder Hummers. Sander stond al geparkeerd en Thom ook…

Christa had er lekker zin in na een lange rit door het donker en vol in de regen een tent opzetten. Tssk..

Na veel stoeiwerk en gekloot vonden we het wel best hoe de Caravan stond. In de stromende regen alles opgezet, een vouwcaravan is snel opgezet, Sander en Christa hadden een tent, en dat is niet fijn om die op te zetten in de regen. Eenmaal klaar zijn we gaan slapen, om maar gauw dat Rotweer te vergeten. Donderdagmorgen om 8.45 uur ging de telefoon, en ja hoor Mike en Arne waren nog maar 15 min van Sclayn vandaan.. Dat was een goeie wekker voor ons, dus dat werd opstaan en kijken of het droog was.. En ja hoor, de zon scheen, jippieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Mike en Arne kwamen aan rond 9 uur, en Mike probeerde met zijn mooie schone zwarte jeep de caravan neer te zetten. Dat ging dus na veel stoeien niet lukken. Ronald heeft uiteindelijk zijn dodge ervoor gehangen en de caravan op zijn plek gezet. Hanna heeft koffie gezet voor de chaosploeg, en een heerlijk ontbijtje gemaakt, gebakken ei met spek Hier stopt mijn verhaal, want Frank gaat verder schrijven over de andere dagen :

Ik ben wel eens mee geweest met de ChaosBoyz maar nog nooit naar het buitenland, wel naar de Maasvlakte en de Afrikahaven. Toen Mike mij vroeg of ik mee wou, zei ik (natuurlijk) "ja". het enigste probleem dat ik zag, waren mijn ouders. Toen zij thuis kwamen heb ik gelijk gevraagd of ik mee mocht. Ik mocht gelukkig mee. Goed voor mij en voor hun, anders hadden zij een week lang tegen n pissige Frank aan mogen kijken ;-)

Toen Mike wat later met mijn ouders en ik over het terrein, de ChaosBoyz, enz, enz, had gepraat, hebben wij de afspraak gemaakt, dat wij om 6 uur bij de loods zouden verzamelen, eerst dacht ik alleen aan het vroege opstaan, maar Héy Frank, je gaat wel mee met de ChaosBoyz. Dat is het zeker wel waard. Toen Mike, Arne en ik donderdagochtend bij de loods verzamelden, hoorde ik dat de rest van de groep de vorige avond al was vertrokken om een stuk van het terrein voor ons vrij te houden.

Dikke modder... zelfs je Hummers hebben er moeite mee en komen vol te zitten. Resultaat: nul grip.

Toen wij op het terrein aankwamen, had de Jeep Grand Cherokee van Mike met de caravan wat problemen, hij zat gelijk vast. Gelukkig kwam Ronald ons te hulp met zijn Dodge. Dodge power ;-) Dezelfde middag zijn we het terrein in gegaan. Doordat het veel had geregend  was het dus een en al modder. In de Chevy van Arne zat ik als bijrijder. Berggeit Chevy kwam "natuurlijk" overal doorheen, onderdoor en bovenop. De Jeep van Thom kwam nog wel eens vast te zitten. Toen we aan het einde van de middag terug kwamen op de camping zijn we gaan BBQ'en. De BBQ's die we hadden meegekregen zaten lekker onder de schimmel, als we ze nog wat langer hadden laten staan waren ze weggelopen. Ach, het hoort bij de Chaos zullen we maar denken. Onder het genot van een biertje of meer heeft Arne gespeeld met het kampvuur en lampenolie. Die avond ging het weer regenen waardoor het terrein de volgende dag nog  modderiger werd.

Geen rit naar Sclayn zonder lekke Hummer. Ditmaal bleek achteraf een flinke spijker de schuldige.

Met dag 2 voor de boeg en vol goede moed zijn wij begonnen met het  "startmaal" van Hanna, gebakken eieren met een broodje erbij en dat ging  best naar binnen op zo'n lege maag. Nadat we de nodige boodschappen hadden gedaan, zijn we het terrein in  gegaan. Waar ik voor het eerst zelf in een Jeep (CJ7) van Thom heb gereden. Het is  wel een schakel, dus extra moeilijk voor een mannetje van 17 jaar dat dat  zeker niet gewend is :-P. Maar het was wel leuk!

Power zat met z'n 5.7liter V8. Hij werd dan ook al snel omgedoopt tot 'slagroomklopper'. Go Thom! ;-)

Toen kwam het hoogtepunt voor alle "Dodgers"; de Chevy van Arne had wat!  Zijn band was er afgelopen, dus snel even een reserveband(je) eronder gooien  en verder crossen. Het volgende punt dat wat moeilijkheden gaf, was een afdaling door de  stevige modder met daarna een helling. De Chevy van Sander kwam als eerste  aan de andere kant, gevolgd door de Jeep van Thom (waar ik deze dag  bijrijder was). Die reed helaas met een klap tegen een "bergje" en met veel vreemde geluiden uit de motorkap en een deuk probeerde Thom zich uit de put te manoeuvreren. De Jeep vond zelf dat hij ergens anders goed voor was, hij vond zichzelf een omgebouwde slagroomklopper die zich perfect voelde in de modder.

Met wat moed, beleid en vooral geduld kwam de Chevy erdoor. Dat kon niet worden gezegd van Arne's berggeit ;-)

Toen de Jeep eruit was getrokken door Sander, zijn we even gaan kijken naar de creaties die rond baggerden (wat we natuurlijk eerder al hadden gedaan). Het terrein werd vooral beheerst door suzuki'tjes die zich eerder als muggen voordeden en zelfgebouwde monsters waarvan Thom zich een dag eerder aan een uitlaat had verbrand. Leuk om naar te kijken, maar wij moesten toch verder. Toen de Chevy van Arne naar beneden reed, de modder in, gebeurde er iets bizars. Hij zat vast (het was niet de schuld van het reservebandje . . :-P), natuurlijk konden we Arne niet laten zitten dus heeft Sander hem eruit getrokken. Toen de kust vrij was donderde Ronald's Dodge erin. De eerste keer kwam deze niet boven, maar na even een aanloopje te hebben genomen en niet naar de rest te luisteren, lukte het wel!.. Dodge power ;-) De botsing van de Jeep was iets teveel geworden en er waren problemen met de achteras,of iets anders, (ik ben nog maar een groentje op het gebied van 4x4) maar Thom ik wil je best helpen met sleutelen, gelijk even wat ervaring opdoen :-P

Met de gedachte aan de BBQ en vlees in ons achterhoofd zijn wij teruggekeerd naar het kamp en hebben we de BBQ en het kampvuurtje aangestoken, waar dezelfde avond een tuinstoel op is beland. Rond de middag waren Wouter en Joop al aangekomen dus die aten gezellig mee.

Weg van de modder en rustig de Hummers wisselen voor 35inch straatbanden. Heerlijk om een aggegraat en compressor bij je te hebben!

Met nog een gedachte in onze hoofden (slapen ;-) ) zijn we onze slaapzak ingekropen. Wouter en Joop sliepen in Joop's busje. Deze avond heeft het weer geplensd, niet effetjes maar de hele nacht, zelfs de volgende ochtend regende het. We hebben toen besloten om gelijk in te pakken en naar Nederland terug te keren. Eenmaal ingepakt en van het terrein af hebben we de banden verwisseld op een bedrijventerrein, die we wat dagen ervoor hadden gevonden en wat handig daarvoor leek, maar ook handig was voor kleine reparaties, er moest nog even een pinnetje in Thom's assen verwisseld (was helemaal afgebrokkeld) en alles weer aangedraaid, zijn wij vertrokken.Toen we onderweg nog even een noodstop maakten voor Thom's Jeep, hebben Mike en ik nog 2 liftsters opgepikt, waarna de rest van de groep grappen maakte over ontvoeren en verkrachten enz, zijn wij weer vertrokken. De volgende stop was de Mac waar wij de lifsters hebben afgezet en onze magen gevuld hebben. Vervolgens reden we naar "de loods". Maar we hadden weer oponthoud, deze keer was het de Chevy ( alweer :-P ) maar dat probleempje was snel opgelost.Toen we aankwamen begon de grote autowissel van grote 4x4 naar "lage"personenauto.

Ik wil graag alle chaosboyz bedanken dat ik mee mocht. Ik vond het echt super!

Dodge rulez ;-)

Auteur : Frank ('t groentje)

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)