Valkenswaard - DTB

26 November 2000

Lijn (3257 bytes)

Het motorcrossterrein in Valkenswaard was door de vele regen veranderd in één grote modderpoel.

Zondag 26 november, eindelijk weer karren in het terrein. Deze keer georganiseerd door Dodge Trucks Benelux. Helaas had Olav nog wat voorbereidingen aan zijn auto voor het Hesdin weekend, dus hij ging niet mee. Danny ging wel mee, als passagier. Hij heeft nog geen Amerikaan, maar is serieus aan het zoeken. En bij een evenement van de DTB komen véél Amerikanen, dus kan ie lekker shoppen en van de offroad sfeer proeven. Ook een collega van ons, Ton, wilde een keer kijken wat de ChaosBoyz met die grote bakken in het weekend deden.

Thom dacht slim het linkerspoor te nemen. Nadien begreep hij ook waarom niemand dat ook deed...

Helaas belde Mike op de afgesproken verzameltijd op dat z'n Dodge niet wilde starten. Sh!t, now what. Motorkap open, veel klooien, ANWB erbij, maar niet starten. Later in de week bleek dat de gasverdamper overleden was. Intussen was Danny op de fiets naar ons toegekomen. Dan maar met z'n vieren in de auto's van Arne en mij naar Valkenswaard. Onderweg aangehaakt bij Rob, Sebas en aanhang. Zoals verwacht veel Dodges en weinig Japanners in Valkenswaard. De limiet van minimaal 1500 kilo had zijn uitwerking niet gemist. En dat was maar goed ook, want de aanwezige Japanners hadden toch we wat problemen met het terrein.

Buiten de modderpoelen waren er ook interessantie stukjes door het bos. Hier staat Rob lekker wokkel.

Ik zeg terrein, maar blubberpoel zou een betere benaming zijn. Ondanks het mooie weer (=geen regen & af en toe zon) was het erg nat. En dat was duidelijk te merken op de heuveltjes. Arne zat al op een van de eerste helemaal klem en werd onder het commentaar "had ie maar een Dodge moeten kopen" weer losgetrokken. Nadat hij 4 wheel drive ingeschakeld had, kon Arne weer verder ;-). Voor de rest was subtiel de berg op geen optie. Vol gas, niet stoppen voordat je boven bent. Hier en daar zaten verraderlijke stukken in het terrein. In een zacht stukje verdween mijn voorwiel geheel in de modder, das dus 1 meter diep! Daar hebben beide sleeplinten het begeven. 1 sleeplint ging bijna door een radiator, de ander heeft het achterruitje van de "Marsipulami" vernietigd.

Nadat we het "hoofdterrein" gehad hadden, zijn we de rest gaan verkennen. Wat opviel is dat Ton als bijrijder al het werk deed en dat Danny en Mike opvallend schone schoenen hadden. Al met al was het een geslaagde dag.

Auteur : Thom

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)