Techniek - APK artikelen

lijn1.gif (3257 bytes)

Allemaal kennen we het wel; van die vervelende opmerkingen over wel of geen gordels, geluidsmetingen en de roetmering voor diesels tijdens de gevreesde APK-keuring. En ook allemaal krijgen we er vroeg of laat mee te maken. En van onze teamleden werkt bij een Chrysler-dealer en heeft z'n APK-keurmeester papieren. De bedoeling van deze rubriek is het vrijgeven van de gegevens die in de originele APK-bijbel staan en die voor ons van belang zouden kunnen zijn. In de praktijk blijkt dat APK-keuringstations het niet altijd zo nauw nemen met het officiele regelement. Op deze manier kun je ze er mee confronteren! Tenzij het in je voordeel is natuurlijk ;-)

Hieronder vind je alvast een aantal artikelen uit de APK-boeken. De artikelen zijn gescand en vervolgens via OCR in tekstformaat gezet. Er kunnen dus spelfouten inzitten!

Indien je echt geinteresseerd bent in de complete APK-regelgeving, hebben wij een programma ter download waarin echt alles staat over de APK-keuringseisen en overige regelgeving :

Tot slot nog een pagina waar je echt alles kunt vinden met betrekking tot de APK ;-)

Mocht je een bepaald onderwerp missen, kun je altijd eventjes een mail sturen naar de webmaster zodat we kunnen kijken of we deze ook online kunnen zetten.

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)