Techniek - Automaat ontluchting

lijn1.gif (3257 bytes)

Een aantal van de ChaosBoyz hebben de gewoonte om af en toe wat te diep door het water te rijden. We hebben zelfs de term U-Boat commander in het leven geroepen voor Olav en Wouter. Alhoewel de Dodge over het algemeen wel tegen wat water kan (nou ja...), heeft de automaatbak er vaak problemen mee. Dat is mede dankzij de ontluchting die zich achter de converter bevindt. Hieronder vinden jullie een stukje dat door Martijn Boersen is geschreven om dit probleem voor eens en altijd op te lossen.

Bekrachtigd stuurhuis
Het nadeel van onze TorqueFlite A727 automaatbak is dat als je een water of modderbak in rijdt en je motor slaat af er een heel grote kans is dat er water in de automaat gezogen wordt met alle gevolgen van dien.

Dit is op te lossen maar dan zal je bak onder de wagen uit moeten.

Allereerst zul je de originele beluchtingsopening moeten dichtmaken door draad in het gat te tappen en er daarna een plug in te schroeven (bovenste afbeelding).

Dan bovenin het huis van de automaat een gat boren en daar een slang op aansluiten. Zorg ervoor dat die zo hoog mogelijk komt te zitten zodat er geen water bij kan komen (onderste afbeelding)

Met dank aan Martijn Boersen voor het technische gedeelte

Ontluchting1.jpg (31695 bytes)

Ontluchting2.jpg (32563 bytes)

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)