Amsterdam - AustraliŽhaven

lijn1.gif (3257 bytes)

Lokatie Dit terrein is gelegen in het havengebied van Amsterdam
Inlichtingen N.v.t.
Website N.v.t.
Afstand (vanaf Den Haag) ca. 70km
Terrein-omschrijving Dit is geen officieel terrein, maar offroaden wordt er min of meer gedoogd. Je kunt er niet via de reguliere hekken opkomen, alleen via wat greppels of andere doorgangen. Afhankelijk van het weer is dit terrein gerust zwaar te noemen. Bijzonder veradelijk zijn de plassen; die zijn soms (veel) dieper dan je verwacht. Diverse -kleine- hellingen zorgen voor een uitdaging als het modderig is.
Moeilijkheidsgraad Middel tot zwaar
Voorzieningen Geen
Ons oordeel Dit terrein is door ons voor het eerst gebruikt tijdens ons GPS-spel (georganiseerd door Wouter, Oscar en Joop). De terreingesteldheid was bijzonder zwaar door de vele regen de afgelopen dagen, en we hebben zelden zoveel moeite gehad om Łberhaupt van de ene kant naar de andere kant te komen. Toch biedt dit terrein vele leuke mogelijkheden, van steile hellingen tot en met diepe doorwadingen. Let er wel op dat het rijden op dit terrein illegaal blijft. We komen hier zeker nog eens terug; we zijn benieuwd hoe het eruit zit als het droog weer is.
Omgeving-foto's australiehaven01.jpg (35319 bytes) australiehaven02.jpg (43494 bytes) australiehaven03.jpg (51162 bytes)
Routebeschrijving Uit alle richtingen (behalve Haarlem en A9 Rottepolderplein)
  • Zorg dat je op de ringweg A10 komt. Het maakt niet uit of je de afslag S102 (zuidelijk van de Coentunnel) vanuit het Noorden of vanuit het Zuiden neemt.
  • Op de A10 neem je de afslag S102 'Westpoort'. Vervolgens ga je richting IJmuiden (je rijdt nu op de 'Basis-weg' in westelijke richting met aan je rechterhand de McDonalds)
  • Blijf richting IJmuiden volgen; na enige kilometers word je gewongen om linksaf te gaan, nog steeds richting IJmuiden. Je rijdt nu op de Noordzee- weg
  • Je gaat onder een spoorwegviaduct door en dan heb je rechts al het terrein liggen. De eerste ingang is direct rechts. Een hek dat mogelijk dicht is.
  • Is het hek dicht; rijd dan door, het Shell-station voorbij (aan het einde van het Shell-station is er ook een officiele ingang, door een greppel dus alleen toegankelijk voor een 4x4.
  • Op de eerstvolgende kruising ga je rechtsaf. Dit is de AustraliŽ-haven-weg.
  • De eerstvolgende officiele ingang is direct in de bebossing nadat de weg weer tweebaans is geworden (let op de waterput rechts van het pad). Dit is de gemakkelijkste ingang...
Extra routebeschrijving.jpg (73382 bytes)

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)