Rotterdam - de Maasvlakte

lijn1.gif (3257 bytes)

Lokatie Industrieterrein gelegen bij de Slufter aan de Maasvlakte in Rotterdam-Europoort.
Inlichtingen N.v.t.
Website N.v.t.
Afstand (vanaf Den Haag) ca. 70 km
Terrein-omschrijving Er is een gedeelte beschikbaar gesteld voor motorcrossers en een gedeelte voor 4x4. Let wel: Het terrein is afgebakend met gele waarschuwings-borden. Blijf ten behoeve van het behoud van het gedoogbeleid VOOR deze borden en ga de boel niet aan de andere kant omploegen met de kans dat de politie jou daar moet verzoeken om dat gedeelte van het terrein te verlaten. Het 4x4 terrein is een terrein met grote diversiteit aan uitdagingen. Bestaande uit zowel horizontale als verticale hellingen in diverse gradaties. Boven op het plateau kan het zeer blubberig zijn met diepe sporen en blubberdoorwadingen. Een goed bandenprofiel is daar beslist aan te bevelen. Voor de U-boot liefhebbers is ook voor hen veel vertier te beleven in de diepe plassen. Zorg dat je een sleeplint bij je hebt. Zoniet, dan heeft hopenlijk  de reddende partij er misschien wel eentje in de achterbak liggen.
Moeilijkheidsgraad Middel tot zwaar
Voorzieningen Geen, slechts een paar struiken waar je je net achter kunt verschuilen... of anders kun je je ongestoord 3 kilometer verderop aan het Oostvoornse meer (volg de borden) in één van de twee strandpaviljoenen uitleven. Op de Noordzeeboulevard aan het Slufter-strand is een Snackkeet gevestigd.
Ons oordeel Een terrein in het Rotterdamse industriegebied dat voor zowel de beginner als de Die Hard heel veel mogelijkheden kent en biedt. Een erg gemoedelijke en fijne sfeer. Iedereen die daar aan het rijden is is erg hulpvaardig naar jou toe en wees dus ook hulpvaardig naar anderen toe als men om jou hulp verlegen zit. Rubberen kaplaarzen of blubberdichte schoenen zijn daar zeer aan te bevelen gezien het feit dat je op sommige stukken tot halverwege je scheenbeen kunt wegzakken in de blubber. Een toiletrol is geen overbodige luxe, mocht de nood hoog zijn. Pas wel op voor de motorcrossers die letterlijk om je oren vliegen en het niet zo nauw nemen met de indeling 4x4 en motorcross. Zij hebben hun eigen terrein en hebben dus feitelijk niets te zoeken op het 4x4 gedeelte. Pijngrens bij onvoorziene frontale botsing ligt dus bij hen en niet bij ons.
Omgeving-foto's maas01.jpg (28480 bytes) maas02.jpg (35574 bytes) maas03.jpg (39148 bytes)
Routebeschrijving Vanuit Den Haag :
  • afslag naar A13 richting Rotterdam
  • knooppunt Kleinpolderplein A20 pakken richting Europoort door Beneluxtunnel
  • richting Europoort A15 blijven aanhouden. Ben je Europoort voorbij dan richting Oostvoorne aanhouden.
  • Afslag Oostvoorne NIET nemen, richting Strand Slufter aanhouden.
  • Afslag Strand Slufter nemen, vervolgens richting "andere havens" aanhouden.
  • Aan je linkerhand verschijnt het 4x4 terrein/motorcrossterrein

Oriëntatiepunt: schuin aan de overkant ligt een grote blauwe Reebok(witte letters)-loods.

Extra maas04.jpg (39051 bytes) maas05.jpg (36082 bytes) maas06.jpg (51939 bytes)

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)