Amsterdam - Ruigoord

lijn1.gif (3257 bytes)

Lokatie Nabij Sloterdijk, Halfweg en Zwanenburg. 
Inlichtingen N.v.t.
Website N.v.t.
Afstand (vanaf Den Haag) ca. 70km
Terrein-omschrijving Het is een zeer afwisselend gebied, er is weinig hoge begroeing en hier en daar wat kleine boompjes. Uiteraard ook een paar flinke modderbakken. Er is een stuk afgraving waar je in kan; dit is echter moerasgebied en zeer moeilijk om uit te komen als het nat is. Altijd slim om niet met z'n allen in de afgraving te gaan. Het terrein is qua moeilijkheidsgraad erg afhankelijk van de weersomstandigheden de dagen ervoor.
Moeilijkheidsgraad Licht tot middel
Voorzieningen Buiten het terrein is een eethuisje, waar een toilet is, deze hebben we nog niet bezocht. Het terrein zelf heeft geen voorzieningen.
Ons oordeel We zijn er nu een aantal maal geweest. De leukste was midden in de winter toen alles lekker glad en vol sneeuw lag. Dat had echter ook als gevolg dat er nogal verraderlijke stukken tussen zaten waar je tot bijna je deuren in een moeras wegzakte. Probeer daar maar eens uit te komen. Verwacht geen spectaculaire stukken in dit terrein als het een tijdje droog is geweest. Er zijn nauwelijks uitdagingen in de vorm van bossen en steile hellingen. Voor de beginner is dit een leuk terrein en als het flink heeft geregend kan zelfs de ervaren offroader z'n lol op in de modderbakken...
Omgeving-foto's ruigoord01.jpg (117781 bytes) ruigoord02.jpg (94641 bytes) ruigoord03.jpg (114451 bytes) ruigoord05.jpg (97468 bytes)
Routebeschrijving Volg in Westpoort de Noordzeeweg richting Velsen. Op een geven moment kom je rechts grote silo's van Sigma Coatings tegen en op dat kruispunt ga je naar links (Casablancaweg; postcode gebied 1047). De Casablancaweg is in een U aangelegd langs de Noordzeeweg. Links kom je het terrein tegen.
Extra ruigoord04.jpg (121931 bytes) ruigoord06.jpg (67666 bytes) ruigoord07.jpg (53414 bytes) ruigoord08.jpg (124958 bytes)

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)