Sclayn - Château du Chérimont

lijn1.gif (3257 bytes)

Lokatie Gelegen in de Belgische Ardennen, nabij Namen in het dorpje Sclayn. De ingang bevindt zich aan de doorgaande provinciale weg (langs de maas)
Inlichtingen Alain Leonard (spreekt Nederlands) Tel. +32-47-7359015 (Fax. +32-85-849292)
Website http://www.leonard.be
Afstand (vanaf Den Haag) ca. 240km
Terrein-omschrijving Het terrein in Sclayn is bijzonder gevarieerd. Het grootste deel bestaat uit bos-routes en smalle, modderige paadjes. Hier en daar kun je ook een steile helling vinden die soms niet zonder lier te nemen is. Daarnaast is er nog een steengroeve met daarbij een
mooi, doorwaadbaar meer. Het terrein is gerust groot te noemen, en zeker bij natte weersomstandigheden is een goed sleeplint of zelfs een lier onontbeerlijk!
Moeilijkheidsgraad Middel tot zwaar
Voorzieningen Op het terrein is een groot campingveld aanwezig dat helaas niet overal recht loopt en weinig schaduw biedt. In het chateau zelf zijn een aantal toiletten en douches. Ook is er een kleine bar waar 's avonds ook gegeten kan worden. Er is een hogedrukspuit op het terrein aanwezig, maar functioneert regelmatig niet.
Ons oordeel Dit is absoluut een van onze favoriete terreinen! Zeer gevarieerd en de moeilijkheidsgraad kan tot flink zwaar oplopen bij nat weer. Helaas kent het terrein ook een groot nadeel; veel interessante paadjes zijn te smal voor een Amerikaanse pickup. We hebben dan ook allemaal wel schade gereden. Het meer bij de steengroeve is ook een echte uitdaging, maar gezien onze vorige ervaringen met water (Olav en Arne) hebben we geen risico's genomen. De bosroutes zijn erg mooi en bieden voldoende modder om flink vast te kunnen zitten. Je zou er zelfs een leuke trial kunnen uitzetten, die vooral in het donker zeer spannend zou kunnen worden. Helaas is ons niet duidelijk geworden of nachtritten zijn toegestaan. Jefke blijkt een hele aardige man en we hebben een open invitatie gekregen voor een vervolgbezoek...
Omgeving-foto's sclayn01.jpg (44221 bytes)  sclayn02.jpg (49338 bytes)  sclayn03.jpg (56857 bytes)
Routebeschrijving Routebeschrijving Sclayn vanuit Den Haag:
  • richting Antwerpen (via A13, A20 en A16)
  • bij Antwerpen richting Brussel (E19)
  • vlak voor Brussel richting Namen (Namur); de E411
  • vlak voor Namen op de E411 afslag 15 (Andenne)
  • onderaan de afslag rechtsaf (richting Andenne)
  • blijf langs het water rijden (N90) tot Sclayn (ca. 16km)
  • vlak na einde-bord van Sclayn, rechtsaf de berg op
    (geel bord met daarop 4x4 Château du Chérimont)
Extra sclayn04.jpg (43625 bytes)  sclayn05.jpg (77365 bytes)  sclayn06.jpg (51803 bytes)

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)