Sander

lijn1.gif (3257 bytes)

Ik ben sander van rijswijk 38 jaar oud, woon al sinds m'n 23e samen met Christa, en we hebben samen een zoon Mike van 12 jaar oud.

We wonen op Scheveningen, waar ik een eigen glaszetters bedrijf run ( Sanders Glas ). De liefde voor terrein- auto's begon al op m'n 18e toen ik net mijn rijbewijs had gehaald. Het begon met een Suzuki Jeep, daarna een heleboel Landrovers en toen nog een paar Toyota Landcruisers (bj42; het oudere type). Daarna begon het echte werk; na lang zoeken kocht ik een Chevrolet Blazer ex-army en heb daar een hoop plezier van gehad, zonder er veel aan te hoeven sleutelen. We zijn er zelfs nog een paar keer mee naar Zuid Frankrijk gereden. Na twee jaar was ik hem ineens zat, en moest de Blazer plek maken voor een Jeep Cherokee. Ik heb van m'n leven nog nooit z,n spijt gehad; deze auto was dan weliswaar ook een Amerikaan maar kon me niet het gevoel van de Blazer geven met zijn geweldige V8. 

Afijn, na 3 maanden de Cherokee verkocht, en nog hetzelfde weekeind naar Groningen gereden om daar een Blazer te kopen die ik had zien staan op het internet. Op de terugweg vanuit Groningen naar van Dam gereden voor een paar andere banden, 4inch suspensionlift, en nog wat kleine spulletjes, en met een brede smile op m'n gezicht reed ik 's avonds weer de straat in . Deze blazer heb ik helemaal opgeknapt, en daarna veel gebruikt voor het terrein rijden en voor mijn werk om glas te plaatsen bij diverse strandtenten, waar je normaal met de auto niet kunt komen .

Drie jaar geleden heeft Christa ook haar rijbewijs gehaald, en had ik voor haar een Suzuki Samurai gekocht om wat ervaring te kunnen op doen. Maar na 6 maanden kwam ze erachter dat het met een Blazer ook wel leuk rijden was, en iedere dag als ik thuis kwam was ze met mijn auto ervandoor. Toen is het idee geboren, om de Suzuki van de hand te doen, Christa de Blazer te geven en voor mezelf een andere auto te kopen. Dat is uiteindelijk een Ford F250 4x4 geworden, ook een zware diesel. Deze auto gebruiken we niet voor in het terrein, maar voor lange afstanden, vakantie enz. Intussen zijn we al heel wat keertjes met de ChaosBoyz mee het terrein in geweest, in zowel binnen- en buitenland, en hebben we samen de smaak van de gezelligheid en het terrein rijden zwaar te pakken. De laatste keer dat we mee zijn geweest naar Sclayn bleek dat de Blazer niet helemaal tegen het zware terrein was op gewassen, en is er aardig wat kapot gegaan (terug te vinden op de site onder 'Offroad'). Het blijkt dus dat er onder een Blazer (te) lichte assen zitten en dat daardoor vrij snel je steekassen kunnen breken. Het plan was nog om een paar assen van een K30 eronder te zetten, maar dit was heel veel werk en ook zeer kostbaar, dus hebben we daar maar van afgezien. Daarna zijn we op zoek gegaan naar een goede K30 omdat deze stukken sterker zijn in het terrein; deze heeft veel zwaardere assen en een andere overbrenging.

Sinds een week zijn we nu trotse eigenaars van een zwarte K30 waar natuurlijk nog het een en ander aan moet worden gedaan, maar dat is normaal bij dit soort autos. En dat is ook de hobby ervan; niet alleen het rijden, maar ook het sleutelen en veranderen eraan. Hoewel ik me al aardig thuis voelde bij de ChaosBoyz, ben ik in augustus officieel teamlid geworden, en dat is iets waar ik toch wel heel trots op ben!

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)